torstai 15. helmikuuta 2018

Kuvia kotimme olohuoneesta ja keittiöstä

Joka toisen viikon maanantaina on aina kiva tulla kotiin. Siivoojat ovat käyneet tekemässä taikojaan ja koti on siisti ja puhdas. Kun talven harvinainen valoilmiö vielä näyttäytyi säteineen, päätin hakea kameran. 


Pallottelemme miehen kanssa muuttoajatuksia nykyään harva se viikko. Olemme yhä molemmat sitä mieltä, että seuraaviin pariin vuoteen emme tule toimenpiteitä asian suhteen tekemään, mutta jollakin tavalla asia tuolla alitajunnassa kuitenkin liikkuu. Ja ehkä se on hyväkin, että mieli tekee töitä. Tällä hetkellä ratkaisematta on niin monta liikkuvaa osaa minun tulevista työkuvioistani poikien kouluasioihin, että odottaminen kannattaa. Uutta koulua aletaan rakentaa ihan meidän viereemme ja kukaan ei vielä tiedä tuleeko tänne kaksi uutta koulupiiriä vai ainoastaan kaksi saman koulun toimipistettä. Miten jaot toteutuvat, hajoavatko luokat? Se jää nähtäväksi. Entä minun työni, pääsenkö ensi syksynä jatkamaan opintojani ja työllistynkö sen jälkeen aivan uudelle uralle? Jatkanko kirjoittamista kotoa käsin? Nyt olis tarve työhuoneelle, mutta entä tulevaisuudessa?

Jonakin päivänä se sitten ehkä kirkastuu meille, jäädäänkö vai lähdetäänkö. Olemme luvanneet pojille, että emme tee mitään ennen kuin puhumme heidän kanssaan ja kysymme heidän mielipiteitään. Lisäksi tällä alueella lisäneliöiden hankinta on erittäin kallista ja tarjontaa olemattoman vähän. Jos työhuoneesta tulisi vain paikka kirjojen säilytykselle, kannattaako? Joka tapauksessa jossain vaiheessa (lue: kun saan aikaiseksi, jaksan ja viitsin) toteutamme sen suunnitellun remontin ja sen jälkeen pyydämme välittäjän antamaan arvionsa. Sitten ollaan taas viisaampia. Sillä en voi olla miettimättä sitäkin kuinka hyvä tässä kuitenkin on. Ja kuinka vähän meillä on enää asuntolainaa. Ja mitä kaikkea silläkin rahalla voisi tehdä, joka isomman asunnon maksamiseen kuluisi. 

Kirjahyllyjä tarvittaisiin lisää, mutta niille ei oikein ole fiksua paikkaa. Olemme pyöritelleet kaikenlaisia ajatuksia huonejärjestyksestä, saunan muuttamisesta vaatehuoneeksi (saunomme kotona jouluna, kesäisin sitten useammin kesäpaikalla) ja neliöiden järkevästä hyötykäytöstä. Kesäpaikalla on lähes samanlainen hyllykokonaisuus, mutta sekin on täynnä. Tähän saakka olen vain karsinut, mutta kaikkea en halua laittaa kiertoon.
 

Keittiössä neljän hengen pöytä riittää meille arkena mainiosti. Juhlia varten laitetaan lisäpalat molempiin päätyihin ja saadaan pöydälle hurjasti lisäpituutta. Noin muuten olen keittiössä tosi tyytyväinen mustaan kivitasoon, mutta inhoan kaapinovien vedinlistoja. Niissä on niin terävät kulmat, että olemme saaneet lukuisia naarmuja ja rikkoneet vaatteita, kun jäävät kiinni. Kuopuksen huone on yhteydessä olohuoneeseen. Jos jäämme tähän jatkossakin, pitää miettiä huoneiden vaihtamista vielä kerran. Tällöin me voisimme ottaa tämän huoneen, säästyisimme seinän rakentamiselta ja huoneeseen voisi mahduttaa työpöydänkin. Se puolestaan vaatii vaatesäilytyksen miettimistä uudelleen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti