sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Kaupunkilaisperheen kesälomasuunnitelmat

Kesäloma kolkuttelee ovella. Vaikka toukokuussa tuli lunta ja tässä kuussa on satanut ihan riittämiin, ei se haittaa mitään. Olkoon millainen sää tahansa, kesä ja sitä myöten loma on hyvin tervetullut kaikille tässä huushollissa eläville. Ja kyllä niitä aurinkoisiakin päiviä tästä kesästä tulee löytymään, olen varma siitä. Mutta ei vara venettä kaada, joten meidän perheen lomasuunnitelmista löytyy tekemistä myös niille sateisille ja kylmemmille päiville. 


Kun loma juhannukselta alkaa, suunnataan ihan ensimmäiseksi koko porukka Kaivarin rantaan jätskeille. Tämä perinne meillä on ollut jo esikoisen ensimmäisestä päivähoitovuodesta saakka. Me lomailemme totuttuun tapaan poikien kanssa kolmisin ensimmäisen viikon, jonka jälkeen mies liittyy porukoihin seuraavan kuukauden ajaksi. Tällä minun ja poikien yhteisellä lomaviikolla olen ajatellut ainakin viedä kundit leffaan ja he ovat toivoneet pääsevänsä uudelleen Lasten kaupunkiin. Ja jos sää sallii, voidaan koukata siitä kulman taakse Kauppatorille ostamaan mansikoita ja herneitä nauttien pääkaupungin kesätunnelmasta.

Koko perheen kesken haluan mennä Seurasaaren ulkomuseota koluamaan sekä Suomenlinnaan lasten seikkailukierrokselle viimekesäiseen tapaan. Teatteri kiinnostaa muutenkin ja suunnitelmissa on viedä lapset sekä Turun Vartiovuorelle katsomaan Rölliä että Tuusulaan Krapin kesätetteriin, siellä menee Mimmi-lehmä ja Varis. Eikä kesää ilman Linnanmäkeä! 

Toiveissa on tietysti viettää paljon aikaa kesäpaikalla. Ja mikäli säät suosivat ja me siellä viihdymme, on lähistöllä vaikka millä mitalla ihania kesäpaikkoja koluttavaksi. Tammisaari, Hanko ja Fiskars houkuttelevat päiväretkille ja lounastamaan, Raaseporin linnanrauniot pitää katsastaa jollakin menomatkalla ja Turussa olen ajatellut käydä niin Käsityöläismuseossa kuin Turun Linnassa pikkuritarikierroksella. Omien pikkuritarieni siivellä pääsen varmasti minäkin mukaan kuuntelemaan historian oppituntia. 


Myös Itä-Suomi kutsuu lännen vastapainoksi ja siellä on tiedossa sukujuhlat. Imatran Valtionhotelli ja koskinäytös olisi vihdoin, monen vuoden mietinnän jälkeen mukava nähdä. Kesäloman puolestaan viimeistelee reissu Tukholmaan.

Kesä mahdollistaa myös päämäärättömän haahuilun ja yleisen hengailun kaupungilla. Sellaisen, jolloin pysähdytään terassille lounastamaan ja jatketaan matkaa kunnes on jätskitauon aika. Ja illat parvekkeella tai kesäpaikan terassilla viinilasillisen kanssa, niitä odotan. Mies grillaa ja pojat saunovat, minä käyn pesemässä hiukset siellä suihkukaapissani ja katan pöydän valmiiksi.

Kaiken menon ja meiningin lisäksi tarvitaan myös paljon kotipäiviä. Niitä, jolloin maataan sohvalla ja luetaan kirjoja eikä tehdä mitään. Ei edes vaihdeta yöpukuja pois ellei siltä tunnu. Ylipäätään ohjelmoimaton lomailu on parasta ja kaikki yllä mainitut menotkin vain luokkaa "olisi kiva". Mitään en aio tehdä pakolla ja jos ei huvita, niin ollaan menemättä. 


Eli olisikohan parasta ottaa suosiolla puolet tuolta "olisi kiva"-listalta pois. Ihan että jää varmasti aikaa sille tärkeimmälle, lomailulle.
2 kommenttia:

 1. Kivoja suunnitelmia!
  Meidänkin perhe oli menossa koskinäytöstä katsomaan, mutta ilmeisesti niitä ei tänä vuonna ole ollenkaan. Ensi kesänä ehkä sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan, juuri kun kymmenen vuoden miettimisen jälkeen aioin raahata meidät paikalle! Kiitos tiedosta.

   Poista