tiistai 2. elokuuta 2016

Pieniä pintaremppoja ja (uus)vanhoja hankintoja

Siinä missä minä vietän vapaa-aikani mieluiten vaakatasossa ja kirja kädessä, tykkää mies puuhastella kesäpaikalla kaikenlaista. Olen todella onnekas, kun hän on niin kätevä käsistään ja nikkaroi, maalaa, kunnostaa ja remontoi paitsi ongelmitta, myös rentoutuakseen. Isompiakin juttuja on tänä kesänä rakentunut, kuten terassi, mutta siinä ohella myös monta pientä hommaa.


Saunan sisäänkäynti uudistui miehen toimesta, minä autoin kannustamalla kovasti. Sisäänkäynnin kohdalla olleet puulaatat olivat osin jo lahonneet ajan myötä ja sisääntulo näytti siivottomalta. Ideoimme erittäin pienen budjetin muutoksen, jossa hyödynnettiin olemassa olevia materiaaleja ja tehtiin työt itse. Ainoastaan puulaatat ostettiin uusina.


Mies aloitti homman kaivamalla vanhaa maata ja juuria pois mittaamaltaan alueelta ja kantoi sitten tilalle useita kottikärryllisiä hiekkaa tontilla valmiina olleesta hiekkakasasta. Sitten oli minun vuoroni tulla tamppaamaan hiekkaa tiiviiksi. Sen jälkeen aseteltiin puulaatat paikoilleen niin, että olivat kaikki samalla korkeudella ja heilumatta, tähän mies käytti apuna vanhoja laudanpätkiä kiilaamaan laatat tiiviisti paikoilleen. 
Minä puolestani keksin, että olin nähnyt jossain tontilla tuollaisia irtokiviä, joita voisi hyödyntää reunaa koristamaan. Pienellä kaivelulla niitä löytyikin enemmän kuin riittävästi ja asettelimme ne paikoilleen osin somisteeksi, osin tukemaan laattarakennelmaa. Olen myös tullut siihen tulokseen, että mitä vajasta ei löydy, sitä ei tarvita. Varsinainen aarreaitta, mutta valitettavasti umpitäynnä ja sekaisin. Seuraavaa raivausinspiraatiota odotellessa, saattaa kestää jonkin aikaa. Vanha penkki on kulunut, mutta yllättävän tukeva vielä ja sai jatkoaikaa istuimena esimerkiksi kenkien riisumista varten.


Tässä puolestaan siistiytyy kamarin hirsiseinä. Mies laitteli pellavariveitä paremmin, poisti turhat ja lisäsi puuttuviin koloihin lisäeristystä.En minäkään ihan koko aikaa tällä kerralla vain kannustanut tai lukenut. Katseeni osui rautakauppareissulla kaakelimaaliin ja nappasin pienen purkin mukaani. Wc:n ruskeat kaakelit saivat kaksi kerrosta valkoista väriä päälleen ja avot!


Entä ne uusvanhat, uudet ja vanhat hankinnat sitten? Paikallisesta kirppariryhmästä löytyi tämä tarjotinpöytä, jonka tarjotinosa on irrotettava. Se löysi heti paikkansa olohuoneesta.


Zara Homen kello odottaa pääsyä yläkerran makuuhuoneeseen, kunhan se joskus valmistuu. Sitä ennen olkoon olohuoneessa vanhan hyllyn päällä. 


Myös tämä tuhkakuppi/kulho sekä suurennuslasi ovat Zarasta, hankin ne reissutuliaisiksi Barcelonan lentokentältä yhdessä kellon kanssa. Lasilla on jo tutkittu useammatkin ötökät, sillä pitäähän sellainen kesäpaikalta löytyä pikkupoikia varten, kuulemma. 


Muista myös osallistua arvontaan täällä.


6 kommenttia:

 1. Ihana tuo kello! Ja miten mukavaa yhdessä tekemistä. Meillä tuo ei onnistuisi. Yleensä saadaan riita aikaiseksi jos yritetään yhdessä nikkaroida jotakin joten pysytään ihan suosiolla siellä omalla reviirillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kello on kyllä kaunis, olen samaa mieltä. Ja itse asiassa aika samanlaisia kuin tekin mitä tulee yhdessä tekemiseen. Parasta on tehdä rinnakkain, esim. terassin paikan mittaamista kesti kolmisen minuuttia ennen ensimmäistä kinaa. :D

   Poista
 2. Juuri totesimme ystävän kanssa, kun hän päivitteli uuden pihaprojektinsa hulluutta, että toimistotyöläiselle parasta lomaa on riehua välillä kaikki jäsenet likoon pistäen fyysisten projektien parissa :) Kunhan sitten on sitä vaakatasoakin välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies ei meillä malttaisi odottaa, että pääsee tekemään terassille porrasta ja koulujen syyslomaviikolla kuulemma paneloidaan yläkerta. Ilmeisesti tuo fyysinen tekeminen tosiaan toimii!

   Poista
 3. Kerralla lukaisin kuulumisesi kesäkuulta alkaen. Olipa teillä puuhakas ja mukava kesä. Erityisen mukavaa on lukea kesäkodin remonteista ja sisustamisesta, kun meillä oma mökki on vain kaukainen haave. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä ollut vauhdikas heinäkuu, kotona on käyty vaan pesemässä pyykkiä välissä. Nyt on rauhoittunut, kun mies on palannut töihin ja me poikien kanssa olemme myös kotinurkilla. Ja kiva kuulla, että tykkäät kesäpaikkajutuista. Seuraavaksi on tulossa asiaa terassin rakentamisesta.

   Poista