lauantai 13. elokuuta 2016

Koululaisen ja eskarilaisen huoneet

Loman loppupäivinä tehtiin poikien huoneisiin siivousurakka, jälleen kerran. Mikä siinä onkin, että pikkukundien huoneista saa kerta toisensa jälkeen kantaa pois esimerkiksi keppejä, kiviä, rikkinäisiä leluja, sälää, roskia, läjäkaupalla piirustuksia (kun kaikkea ei voi säästää) ja muita aarteiksi luokiteltuja asioita. Mutta nyt on jälleen äidin helppo hengittää, kun ylimääräiset roinat on putsattu pois. 

Esikoisen huone näyttää samalta kuin aikaisemminkin, se on ison pojan oma paikka. Kun lähdimme tätä huonetta tekemään, käytin ohjenuorana sanaparia preppy&classic ja halusin huoneeseen sinistä, punaista valkoista. Huone muuntuikin helposti eskarilaisesta koululaisen huoneeksi, kun lisäsimme hieman mustaa terästykseksi. Sisustus on todellakin klassinen ja aikaa kestävä. Erityisen tyytyväinen olen seinän kauniiseen siniseen sävyyn, joka on Tikkurilan sävy RegattaValaisin puolestaan on Muuton Unfold harmaana. Piensisustuksen osalta olen käyttänyt ostospaikkana lähes täysin Finnish Design Shopin verkkokauppaa ja ollut älyttömän tyytyväinen niin valikoimaan kuin toimituksiinkin.


H&M Homen aakkostyyny ja Stockalta ostettu sinharmaasävyinen silkkityyny sopivat huoneen sävyihin kauniisti. Nahkainen nojatuoli on aikanaan ostettu ensimmäiseen omaan kotiimme. Siinä on kiva koululaisen lueskella. 


Yli sata vuotta vanha kirjoituspöytä sulassa sovussa pääkallon kanssa. Verhokangas on Harlequinin raidallinen Rush, johon ihastuin ensinäkemältä. Pauli-serkun pallovalot taas ovat hauska lisä huoneeseen. 
Tämä Ferm Livingin The Dorm -lokerikko oli ihan pakko hankkia esikoiselle heti, kun tämän näin. Lokerikko on Finnish Design Shopista, tietysti. Ylipäätään Ferm Livingin ja Hayn tuotteet ovat niin ihania, että haluaisin kaiken. 


Päiväpeitto on Ikeasta. Käy kivasti yhteen Ferm Livingin viltin ja sängyn sinertävänharmaan sävyn kanssa. 


Printit ovat esikoisen itsensä valitsemia ja hankimme ne yhdessä toisen seinän maailmankartan kanssa. Näiden osalta voin suositella Desenion verkkokauppaa niin valikoman kuin hintojen ja toimitusten suhteen. 


Pieniä aarteita. Niitä pitää tietysti olla tokaluokkalaisellakin. 


 Vanha liinavaatekaappi kätkee sisäänsä paljon lukemista. Entäpä sitten eskarilaisen huone? Sitä sisustettiin teemalla happy&playful ja aika kivasti onnistuttiin tässäkin. Nyt huone saa olla ennallaan niin kauan, että kuopus kasvaa leluiästä ohitse ja haluaa itse isomman pojan huoneen, näin kävi esikoisenkin kanssa. Jossain vaiheessa eteen tulee myös seinän rakentaminen tuohon huoneen ja olkkarin väliin, jossa nyt on kulkuaukko. Itse olen ajatellut seinän yläosan tekemistä lasista niin, että valo kulkisi jatkossakin molempiin suuntiin. 

Kuopuksen huoneessa on jo lähtökohtaisesti enemmän mustaa Muuton mustan Unfold-valaisimen ja Kodin Ykkösestä ostetun Annon Pandora-maton myötä. Toivon, että tuo kamala automatto tuosta maton päältä lähtisi mahdollisimman pian, mutta vielä sillä leikitään. Näkyy muuten olevan pyykkipäivä kuvien ottamisen aikaan, kun sängystä puuttuvat lakanat ja petivaatteet.


Kuopuksen huoneen seinämaali on Tikkurilan vihreään taittuva Maininki, ihan nappivalinta kuopukselle. Tykkään sävystä erittäin paljon, se on valosta riippuen sinisempi tai vihreämpi. Aakkos- ja numeroprintit ovat juuri omiaan esikoululaiselle. 
Myös kuopuksella on huoneessaan vanha liinavaatekaappi kirjojen ja lehtien säilytystä varten. Batman-taulu on palapeli ja pieni valkoinen kirjoituspöytä odottaa vielä kaverikseen valkoista pinnatuolia. Se valmistuu lähiaikoina. Myös kuopuksella on huoneessaan Ferm Livingin lokerikko.


Ristiäislahjagrafiikka ja robottiprintti sulassa sovussa julisteiden kanssa. 


Myös kuopuksella on huoneessaan nojatuoli, tämän ostimme miehen kanssa häälahjarahoilla lähes yksitoista vuotta sitten. Vihertävät silkkiverhot ovat niinikään ensimmäiseen kotiimme hankitut. 


Pehmolelut saavat vielä olla paikoillaan, hyvä niin. Dumbon toimme Washingtonista tuliaisiksi kuopukselle. Pallovalojen sävy puolestaan on valittu hyvin neutraaliksi, näkyväthän ne olohuoneen puolelle. 


Minusta on ihanaa sisustaa poikien huoneita heille sopiviksi ja mieleisiksi. En siis ihmettelisi yhtään, vaikka muutoksia tulisi jo odottamaani aikaisemmin. Ei siihen nimittäin paljoa tarvita, pieni vinkkaus vain pojilta ja allekirjoittanut on heti valmis uudistuksiin! Pääasia on kuitenkin, että huoneen runko on aikaa kestävä ja klassinen. Siihen on sitten helppoa ja hauskaa tehdä uudistuksia piensisustuksen avulla.

6 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää, kiitos postauksesta! Hyviä ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sait ideoita. Sitten postaus täytti tavoitteensa. :)

   Poista
 2. Omassa lapsuudessa lastenhuoneet olivat täynnä eri värejä. Ei mietitty teemoja, värimaailmoja tai että mikä sopii sisustukseen. Lelut olivat hujan hajan, seinät tapetoitu loputtomilla piirustuksilla ja eläinjulisteilla. Olen katsellut monista blogeista lastenhuoneiden kuvia ja kaikki ovat kuin jostain kodin kuvalehdestä. En ymmärrä, koska mielestäni lapsen huoneen kuuluu olla sen näköinen että siellä asuu lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on myös leluja ympäriinsä, julisteita seinillä (esikoisella oven toisella puolella) ja huoneessa saa olla aivan kuten haluaa. Pojat ovat myös osallistuneet huoneen sisustamiseen ja olemme yhdessä tehneet heille huoneet. Lastenhuoneet nimenomaan. :)

   Poista
 3. Olen tismalleen samaa mieltä anonyymin kanssa. Tylsää, tylsää ja vielä kerran tylsää. Miksi lapsista pitää jo pienenä muokata pikkuaikuisia, elää maailmassa, jossa kaikki on sävysävyyn ja niin hillittyä?
  Samaan kastiin kuuluu minusta pikkulasten, erityisesti poikien, pukeminen pikkkuaikuisiksi. Mutta jokainen tietty tyylillään, itse tykkään enemmän huvikumpumaisesta fiiliksestä, vinoista nurkista ja rennosta otteesta. Sisustuslehtien mätsäävät kodit ei innosta.
  6:n äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, minä nimenomaan olen halunnut tuoda poikien huoneisiin väriä ja lapsen maailmaa. Mutta niinhän se on, että kukin talo elää tavallaan. Meillä onneksi tämä on yhteinen puuha lasten kanssa, sisustaminen siis.

   Poista