sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Yhteiseksi hyväksi

Maaliskuussa alkanut suunnittelu huipentui tänään, kun olimme poikien päiväkodin vanhempainyhdistyksen kanssa pitämässä kahviota MLL:n kevätkirpputorin yhteydessä. Tapahtuma on täällä erittäin suosittu, joten kun meiltä kyseltiin halukkuutta osallistua, suostuimme tietysti. Ei se helppo nakki kaikkine koordinointeineen, leipojien rekrytointeineen, sponsorihankintoineen ja etukäteisjärjestelyineen ollut, mutta tänään paikan päällä kävi hyvin ilmi kaksi tällaisen tapahtuman onnistumiselle olennaista seikkaa. Ensinnäkin ihmisiä pitää olla riittävästi mukana urakassa. Toisekseen huolellinen etukäteissuunnittelu exceleineeen maksaa vaivan. Kolmantena ja tärkeimpänä, meillä oli todella mukavaa.

Kellon soidessa seitsemältä ja sateen ropistessa ikkunaruutuun tuli aamun aloitukseksi päästettyä pari ärräpäätä. Sade ei kuitenkaan haitannut lopulta mitään, grillimestarit paistoivat makkaraa hyvällä menekillä ja herkut kahvin kera hupenivat tasaisesti myyntipöydästä. Nyt olo on kaikkensa antanut, jalkoja särkee ihan huolella, mutta mieli on hyvä. Tämän päivän tuotoilla kustannetaan päiväkodin lapsille taas mukavasti vaikkapa teatteria ja retkiä. Iloitsen myös siitä, kuinka tällaisissa yhteisissä ponnistuksissa tutustuu lasten kavereiden vanhempiin enemmän kuin päiväkodin eteisessä aamulla törmätessä. Tärkeä juttu, joka korostuu lasten kasvaessa entisestään.
Saatoin siinä myynnin ohessa ilmoittautua vapaaehtoiseksi MLL:n toimintaan. Ensi syksynä alkaa myös esikoisen koulun vanhempainyhdistystoiminta. On se harmi, että palkkatyö hieman häiritsee tätä hyväntekeväisyydelle ja vapaaehtoistyölle omistautumista.

2 kommenttia:

  1. Tuollaiset on mukavia tapahtumia. Itse olen aina suuna päänä joka paikassa mukana mihin vain voi mukaan mennä. Sosiaalisuus on parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta! Nyt odotan jo koulun vanhempaintoimikuntaa ja menin lupautumaan MLL:n vapaaehtoiseksi myös.

      Poista