keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Sisustuksen murheenkryyni

Eteinen. Tila, johon tullaan ensimmäisenä ja joka ideaalitilanteessa olisi kaunis, kutsuva ja ennen kaikkea siisti. Todellisuudessa eteinen on täynnä posteja, hanskoja, pipoja ja ulkovaatteita. Hiekkaa, kuraa ja kenkiä vaikka muille jakaa. Päälle vielä muutama reppu ja ulosviemistä odottavat roskikset. Hurmaavaa. Mitä siis tehdä?


Käytävältä katsottuna tuo näyttää vielä ihan kelvolliselta. Mutta kun kurkataan itse eteistilaan, näkyy ongelman ydin, eli riittämätön kenkäsäilytystila.


Periaatteessa mikään muu ei olekaan se ongelma. Posteille on paikkansa, jos ne vain viitsii laittaa sinne. Avaimia, kolikoita ja pikkusälää varten on kulho. Jokaisella meistä on myös omat vetokorit yhdessä eteiskaapeista ja sinne saa sullottua asusteet. Naulakko ulko-ovea vastapäätä ottaa vastaan käytössä olevat takit ja loput ovat henkarikaapissa oven takana. Mutta nuo kengät, ei yksi muovinen rimpulateline riitä neljän hengen kengille eivätkä lapset ikinä saaneet laitettua kenkiään takaisin hyllyille. Siispä ne lojuivat ympäriinsä.

Olimme miettineet kaikenlaisia ratkaisuja ja parhaalta tähän tilanteeseen tuntui kahden metallisen korin ostaminen, toinen lastenkengille ja toinen aikuisille. Miehen pukukengät pysyisivät kaapissa, samaten väärän kauden kengät, ja kulloinkin käytössä olevat voisi heittää isoihin koreihin. Vähän harmittaa etten tajunnut Hulluilta Päiviltä hankkia koreja edulliseen hintaan, siellä olisi ollut juuri sopivat. 

Mittailtuani pöydän alustilaa ja kurkittuani eri valmistajien valikoimaa tulin siihen tulokseen, että tällaiset Ferm Livingin korien kaltaiset olisivat juuri optimaaliset muodoltaan. Valitettavasti hinta on kuitenkin aika kova pelkästä metallikorista, vaikka kaunishan se on. 

Nämä Ferm Livingin stailauskuvat ovat kyllä niin ihania. Voisin ottaa heiltä vaikka ja mitä ja kyllähän meiltä jotain tuotteita löytyykin. 


Kuvat: www.finnishdesignshop.fi.

Varsinaiseen asiaan palatakseni, ratkaisu löytyi lopulta sattumalta Pentikiltä, kun viikonloppuna kävelimme myymälän ohitse ja keksin käydä katsomassa heidän valikoimaansa. 


Kaksi mustaa metallikoria, yhteishinnaltaan vähemmän kuin Ferm Livingin yksi, ja muodoltaan myös tuohon pöydän alle sopivat. Laittelin samantien kengät paikoilleen ja vanha kenkäteline sai siirron vastapäiseen kaappiin miehen pukukenkien, lasten juhlakenkien ja minun ballerinojeni säilyttämiseen. Vierelle jäi vielä tilaa talvikengille. Nyt pitää vielä teroittaa pieniin mieliin, että kun pohjalta penkoo omia popojaan, on suotavaa laittaa pois heitellyt takaisin koriin. 

2 kommenttia:

  1. Meillä on sama idea käytössä lasten kenkäsäilytykseen lähinnä tennareille, lenkkareille ym.... paitsi että korit eivät ole metallia vaan mustaa muovia. Sitten on pitkän penkin alla mustat kurakaukalot (ei niin kauniit, mutta eivät ne onneksi juuri näy), siellä sitten piilotellaan kumppareita. Aikuisten kengät meillä on henkarinaulakon alla sijaitsevassa kenkätelineessä. Tilaa on vähän ja esillä voi pitää vain käytössä olevat kausikengät. Asumme vanhassa talossa, jossa kuraeteinen on yhtäkuin lasikuisti, josta tullaan taloon sisään. Ihana kuisti, mutta näin välikausina niin täynnä takkia, hanskaa ja kenkää, että kaikelle on pakko olla kehitelty paikat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama täällä, vaikka kerrostalossa asutaankin. Säilytystilaa on sen verran rajallisesti neljälle hengelle, että pakko on keksiä erilaisia ratkaisuja kaaoksen kehyttämiseksi. Nuo korit ovat nyt toimineet paremmin kuin hyvin.

      Poista