tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kodin uusi sisustusesine

Siinä se nököttää keskellä olohuonetta, potta. Kuopus on nyt 2 vuotta ja 4 kuukautta päälle ja keskellä valtavaa herkkyyskautta kuivaksi opettelemisen suhteen. Olen ollut molempien lasten kanssa sitä mieltä, että on hullun hommaa iskeä vauvoja tai pidätyskyvyltään vielä kehittymättömiä taaperoita monta kertaa päivässä potalle istumaan ennen kuin he oikeasti voivat oppia kuiviksi ja ovat asialle kypsiä. Nyt kuopus vaikuttaa olevan, joten oli toimittava. Potta esiin kylpyhuoneen nurkasta ja hommiin.


Tähän saakka lapsi ei ole potasta pahemmin edes perustanut. Nyt havahduin kuitenkin siihen, että kuopuksella on useana aamuna kuiva vaippa ja kun päiväkodistakin tuli viestiä pottailun onnistumisesta ja kuivasta vaipasta, otettiin potta myös kotona päivittäiseen käyttöön. Joten siinä se nyt on, keskellä olohuonetta, josta näkee hyvin telkkarin siinä istuskellessa. Ja onnistuneesta käynnistä saa keksin. Lahjonta kunniaan! Ainoa vaan, että kuopus ei niin välitä kekseistä verrattuna muumikekseille persoon veljeensä aikanaan. Täytynee keksiä joku toinen motivaattori.

Esikoinen oli aikanaan tasan 2,5-vuotias, kun miehen kesäloman alkaessa otimme vaipat kokonaan pois, rullasimme matot nurkkaan ja aloitimme tehotreenin. Kuukautta myöhemmin vaipat olivat jääneet täysin pois. Tätä edelsi kuopuksen tavoin kuiva yövaippa, josta tiesin lapsen pidätyskyvyn olevan nyt oikeasti ja kunnolla olemassa. Esikoinen jätti siis samalla kertaa päivä- ja yövaipat pois ja vahinkoja on sen jälkeen sattunut yhden käden sormilla laskettava määrä. Potalla istuessa katsottiin telkkaria, keksejä sai ja kaikin tavoin tehtiin mahdollisimman kivaksi ja helpoksi koko pottailu.


Nyt olisi sitten kuopuksen vuoro. Olisipa mahtavaa, jos kesän jälkeen ei tarvitsisi enää raahata vaippoja kaupasta kotiin ja päiväkotiin ja saataisiin tyyppi hoitamaan hommat potalla. Ainakin täällä taotaan, kun rauta nyt kerran kuumaa on!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Keinot kuulostavat erinomaisilta. Tulipa muuten mieleen, että jos joku kysyisi minulta nyt, minkä ikäisenä vaipat yleensä jäävät pois, en todellakaan osaisi vastata. Sinänsä huvittavaa, koska koko ikäni olen hoitanut vaikka minkä ikäisiä lapsia ja nyt se omakin tulossa. Mutta on se hyvä, että aina on jotain opittavaa itselläkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vaippojen poisjääminen on niin yksilöllistä sen mukaan miten itse kullakin lapsella kypsyys kehittyy. Niin kauan kuin ei ole edes edellytyksiä pidättää, on mun mielestä aivan turhaa stressata asiasta. Toki voi ja kannattaa totutella pottaan ja siinä istumiseen, mutta mulle kuivat yövaipat ovat olleet se merkki. Pojat myös yleensä kehittyvät tässä asiassa tyttöjä myöhemmin ja kolmevuotiaalla yövaipat ovat vielä ihan tavallisia, vaikka päivisin olisi jo kuiva. Tällä hetkellä meillä on otettu takapakkia ja kuopus ei kovin innokkaasti potalla istu. Rauhassa edetään siis. :)

      Poista