maanantai 30. huhtikuuta 2018

Vappuiloa!


Vapussa on jotain toiveikasta. Se on kevään ja uusien alkujen juhla, opiskelijoiden, nuorison ja jo valmistuneiden ilon aikaa. Yhdessäoloa ystävien kanssa, auringonpaistetta (ainakin joka viides vuosi) sekä hyvää ruokaa. Vappu on mielentila. 


Viime vuonna vietin tätä suosikkijuhlaani kuumeessa kotona muun perheen juhliessa aattona ystävien kanssa ja seuraavana päivänä brunssilla. Tänä vuonna olen päättänyt ottaa vahingon takaisin. On suunniteltu syötäviä, käyty kaupassa ja ostettu kukkia kotiin. Juhlien valmistelu on vähintään yhtä ihanaa kuin itse juhlintakin. Kuopus auttoi kattamaan pöydän ja kiinnitti ilmapalloja kotia koristamaan.


Pojilla on tänään vapaapäivä koulusta, joten meillä on vieraillut pieniä ja isompia poikia talon täydeltä. Mies istuu toisella sohvalla, minä toisella ja molemmilla on läppärit sylissä. Töitä on vielä tälle päivälle, miehellä viimeinen palaveri neljältä. Sen jälkeen vaihdetaan vapaalle.


Vietämme vappua meillä ystäväperheen kanssa, neljä aikuista ja seitsemän lasta takaavat vauhdikkaan illanvieton. Pöytä on katettu valmiiksi, ilmapallot puhallettu ja kristallit odottavat kuplivaa juomaa. Herkkuja on tiedossa jos jonkinlaisia, on lohta, parsaa, feta-avokado-vesimelonisalaattia ja juustoja. Myös patjat on kannettu odottamaan mahdollisia yövieraita ja aamiaistarvikkeita varattu kaappiin. Tänään on vieläpä ihana auringonpaiste, huomisen vesisadetta ei vielä ajatella.
Ihanaa vappua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti