lauantai 21. huhtikuuta 2018

Fresh - uusi ihana hajuvesituttavuus


Olen aina ollut hajuvesiuskollista tyyppiä. Pian kahdenkymmenen vuoden ajan olen käyttänyt vaihdellen kahta, jossain välissä kolmea tuoksua, jotka ovat olleet ne minun hajuveteni. Guerlainin Champs-Elysees ja Chanelin Chance saivat kymmenisen vuotta sitten kaverikseen Hermesin Kelly Caleche -tuoksun ja niillä on sitten menty. Käytän hajuvettä joka päivä enkä koskaan vaihtele tuoksuja tunnetilan, päivän tai menon mukaan. Haluan tuoksua tunnistettavalta, minulta. Siksi käytössäni onkin aina vain yksi pullo kerralla.

Jonkin aikaa on kuitenkin tehnyt mieli jotain uutta. Syksyllä kävin haistelemassa Byredon tuoksuja Lahdessa, siellä sijaitseva Petit St Louis on Byredon ainoa jälleenmyyjä Suomessa. Löysin muutaman aika kivan, yhdestä käytin testerinkin, mutta jokin puuttui. Ei ollut minun tuoksuni se Mojave Ghost sitten kuitenkaan.


Pariisissa haahuilin ympäri tavaratalon kosmetiikkakerrosta. Kävin siellä Byredollakin uudelleen ja jatkoin matkaa testilappuja nuuhkien. Sattumalta löysin itseni fresh-nimisen valmistajan tiskiltä ja jäin ihastelemaan kaunista esillepanoa ja ihanalta näyttäviä purkkeja ja pulloja. Sitten näin hajuvedet ja kun siinä odottelimme siskoani, päätin vähän tuoksutella. Ja siinä se oli, sattumalta eteen tupsahtanut uusi hajuveteni fresh honeysuckle.


Kotona piti vähän googlailla. Fresh on 25-vuotias yhdysvaltalainen kosmetiikkamerkki, jonka yhdistää luonnon ainesosia ja tieteen innovaatioita ihonhoidon parhaaksi. Ensin merkki valmisti saippuaa ja siitä toiminta on laajentunut ihonhoitoon sekä hajuvesiin. Erityisesti sokeri on monessa tuotteessa käytetty ainesosa. Minulle fresh oli aivan uusi merkki ja ihastelin sekä tutkin monenlaisia tuotteita. Kaikki oli niin kaunista, viimeisteltyä ja hyvältä tuoksuvaa!

Honeysuckle on suomeksi kuusama. Tuoksu onkin kukkainen ja kuusaman lisäksi tuoksun ainesosia ovat ensin tuoksuvat persikka ja mustaherukka, magnolia ja jasmiini sekä lopuksi hiven myskiä. Se on raikas ja kevyt, mutta ei lainkaan tylsä tai helposti pois haihtuva. Jotain mielenkiintoista siinä on, jotain sellaista erityistä. Huomaan haistelevani usein käsivarsiani, joihin tuoksua aina suihkutan. Valitsemani hajuvesi tuoksuu yksinkertaisesti hyvältä. Käykää haistelemassa, jos maailmalla liikutte ja osutte paikkaan, jossa freshin tuotteita myydään.


Pari testeriäkin löysin tuoksun yhteyteen pakattuna paperikassista. Ruusunaamio on lukemani mukaan merkin klassikkotuote ja soijaputsari puolestaan edustaa merkille tyypillisten erikoisten aineiden, kuten juuri soijan käyttöä. Vielä en ole näitä ehtinyt kokeilla, mutta pian!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti