keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Syksyn kirjauutuudet osa I

Taas on se aika vuodesta, kun kustantamot alkavat julkaista tulevan syksyn uutuusluetteloitaan. Kävin ne jo ihan omasta mielenkiinnosta lävitse ja poimin teille kiinnostavia kirjavinkkejä ensi syksyn valikoimasta. Tästä kirjoituksesta löydät Otavan ja WSOY:n uutuuskirjat, toisessa postauksessa puolestaan Gummeruksen ja Tammen vinkit. Lastenkirjauutuudet esittelen ihan omana kokonaisuutenaan myöhemmin.

Otava:

Kjell Westö: Rikinkeltainen taivas. Westön uutuus on kirjailijalle tyypillinen sukupolvikuvaus 1960-luvulta nykypäivään. 


Rikinkeltainen taivas

Anna-Leena Härkönen: Valomerkki. Viisikymppinen kirjailija Anita huomaa kyllästyneensä niin työhönsä kuin kaikkeen sen ulkopuolella. Mitä elämällä vielä on annettavana?


Valomerkki

Pauliina Lindholm: Komendantti. Ollaan Viaporissa vuonna 1748. Augustin Ehrensvärd rakentaa linnoitussaarta ja haaveilee naisen naurusta.


Komendantti

Heidi Köngäs: Sandra. Sandra ja Janne elävät torpassaan sisällissodan kevättä. Sata vuotta myöhemmin Sandran tyttärentytär haluaa lopettaa sukunsa vaikenemisen kulttuurin.

Asko Jaakonaho: Valon juhla. Romaani kuvaa Katri Valan ja Olavi Paavolaisen suhdetta ja elämää sotakeväänä 1942.

Virpi Hämeen-Anttila: Koston kukat. Karl Axel Björkin tutkimukset jatkuvat tällä kertaa oopperan kulisseissa.

Paula Hawkins: Tummiin vesiin. Nainen junassa -menestysdekkarin kirjoittajan uutuudessa teini-ikäisen tytön ja keski-ikäisen naisen ruumiit löytyvät pikkukaupungin läpi virtaavasta joesta. 


Tummiin vesiin

S.K. Tremayne: Tulilapsi. Jääkaksosten kirjoittajan uudessa dekkarissa onnellinen perhe-elämä muuttuu painajaiseksi. 

Arundhati Roy: Äärimmäisen onnen ministeriö. Esikoisromaanistaan Joutavuuksien jumala Booker-palkinnon voittanut Roy sijoittaa tapahtumat itsenäisyyttä halajavaan Kashmiriin ja tarkastelee Intian talouskasvun vaikutuksia sekä kastijakoa. 

WSOY:

Toinen tuntematon. Keitä olivat Tuntemattoman sotilaan naishahmot? Yli kaksikymmentä suomalaista nykykirjailijaa miettii millaisia tarinoita kirjan naishahmoihin ja niiden taakse voisi kätkeytyä.


Toinen tuntematon

David Lagercranz: Mies, joka etsi varjoaan. Stieg Larssonin työtä jatkavan Lagercranzin  toinen dekkari, jossa Lisbeth Salanderin ja Mikael Blomkvistin tarina jatkuu.


Kaikki saatavilla olevat kuvat www.adlibris.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti