sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Kauneushaaste

Törmäsin alla oleviin kysymyksiin Nannin kirjoittamassa Suortuva-blogissa ja nappasin haasteen samantien itselleni. Minusta näitä on mielenkiintoista lukea ja monesti pienet satunnaiset tiedonmuruset tuovat ihmisestä aivan uusia puolia esille. Tässä siis vastaukset kymmeneen kauneusaiheeseen kysymykseen, olkaa hyvät.


1. Varhaisin meikkimuistosi?

Näitä minulla on kaksi kappaletta. Ensimmäinen on se, kun äidin kanssa yhdessä mentiin ostamaan minulle ensimmäinen oma hajuvesi. Ostosretken kohteena oli luonnollisesti Stockmann, jossa tuolloin hajuvesiä myytiin heti Aleksin sisäänkäynnin oikealla puolella. Valintani oli Chloen Narcisse. Muistan yhä selvästi miltä se tuoksuu.

Toinen muisto liittyy ala-asteen viimeisille luokille, kun parhaan ystäväni kanssa aloitimme tutustumisen meikkaamisen saloihin. Kävimme Anttilassa katselemassa erilaisia meikkejä Anytimen ja muiden halpismerkkien valikoimista ja ostoslistalle tuli muun muassa kakkuripsiväri. Varsinaisen meikkaamisen aloitin vasta yläasteella.

2 Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?

Meikkipussissa kulkee joka päivä mukana sama perusarsenaali. Siellä on puuteri, kaksi huulikiiltoa ja huulirasva. Niillä pärjää.


3. Lempituoksusi?

Olen erittäin uskollinen mitä tulee hajuvesiin ja löydettyäni mieluisan pysyn siinä. En myöskään vaihtele tuoksua päivästä tai tilanteesta toiseen, vaan käytän yhtä kerrallaan. Kaksitoista vuotta sitten häidemme aikaan muistan käyttäneeni Chanelin Chancea. Sen jälkeen olen käyttänyt kahta tuoksua pullollisen vuorotellen. Nämä ovat Guerlainin Champs-Élysées ja Hermésin Kelly Calèche. Nyt on jälkimmäinen menossa.


4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?

Säännöllinen ihonhoito on kaiken perusta. Meikit pitää puhdistaa joka ilta vaikka kuinka väsyttäisi ja omalle iholle sopivat laadukkaat tuotteet tekevät paljon. Iho-ongelmissa kääntyisin herkästi asiantuntijan puoleen, sillä kaunis ja hehkuva iho tekee kaikesta meikkaamisesta niin paljon helpompaa. Minä itse olen käynyt kosmetologilla kaksitoistavuotiaasta saakka ja tällä hetkellä luotan Dermalogica-hoitolinjaan.


5. Uusin kosmetiikkalöytösi?

Olen säälittävän urautunut mitä ihonhoitoon ja meikkaukseen tulee ja käytän samoja hyväksi havaittuja tuotteita ellei ole pakko ostaa jotain muuta. Siispä sanon Sephoran oman sarjan huulirasvat, joita löytyy niin puikossa kuin sormella levitettävinä versioina. Erityisesti tuo toisessa kuvassa näkyvä rasiamalli on suosikkini.

6. Ikimuistoisin virheostoksesi?

Ensimmäisenä tulee mieleen parikymppisenä kokeilemani vaaleansininen luomiväri. Ei hyvä, etenkään kun muista yhä sen valokuvan, jossa olin luomet kulmaluulle saakka sinisinä.

7. Meikkivoiteella vai ilman?

Nykyään yhä enemmän ilman. Ennen käytin meikkivoidetta päivittäin, mutta Dermalogican primerin löydettyäni käytän lähes pelkästään sitä arkisin. Pieni määrä riittää tasoittamaan ihon sävyä ja virheitä ja tuntuu freesiltä kasvoilla. Meikkivoiteen säästän sitten pidempiin menoihin tai juhliin.


8. Eyeliner vai kajal?

Kajal, sillä en ole koskaan kokeillutkaan eyelineria.

9. Tuote, jota ilman et tulisi toimeen?

Näitä on kaksi. Diorin Nail Glow -kynsilakka on laiskan lakkaajan pelastus. Minua nyppii suunnattomasti se, että värilakka pysyy niin huonosti. Siksi sitä ei tule usein laitettua ja kynnet saavat olla mieluummin nudet. Diorin lakka antaa kauniin kiillon ja huolitellun ulkonäön kynsille. Toinen luottotuote on Chanelin Coco Rouge Shine -huulikiilto. Tuntuu huulirasvalta, mutta antaa kivasti väriä. 


10. Tuote, jota haluaisit kokeilla?

Dermalogican uutuudet, joista aion kysellä seuraavalla käynnillä luottokosmetologini luona. Ainakin uusi kuorinta kiinnostaa.

Haaste lähtee eteenpäin kaikille Kaksplussan bloggaajille. 

2 kommenttia:

 1. Itsekään en voisi kuvitellakaan meneväni nukkumaan meikit kasvoilla eli ne tulee pestyä ihan joka ilta.
  Tuota sun mainitsemaa huulikiillettä haluaisin testailla, onko siinä tuoksua vai onko se ihan tuoksuton?
  Ihanaa kun nappasit tämän haasteen <3
  IHanaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti mennä haistelemaan, ehkä siinä on ihan hiven sellaista kosmetiikan tuoksua. Mutta ei todellakaan mikään äklömakea, kuten jotkut huulikiillot ovat. Mulla on käytössä sävy numero 61 Bonheur.

   Poista