torstai 15. elokuuta 2013

Valoa kansalle


Olen jo oppinut lampun ja valaisimen eron, mutta puhun normaalisti sujuvasti lampuista ihan joka merkityksessä. Nyt voisi kuitenkin syksyn hämärän lähestyessä olla hyvä hetki esitellä niitä valaisimia, joita meidän kotoamme löytyy. Etenkin, kun poikien huonettakin valaisee taas jokin muu kuin paljas lamppu.

Le Klintin valaisinta olen ihaillut jo kauan, mutta en koskaan tullut hankkineeksi. Tänne nykyiseen kotiimme laitoin 172-valaisimen tilaukseen jo ennen muuttoa, vaikka paikkakaan ei ollut varmistunut. Jonnekin se oli joka tapauksessa saatava ja löysi lopulta paikkansa olohuoneesta. Koko on medium.
Tässä toinen pitkäaikainen toive, joka lopulta löytyi Huuto.netin kautta käytettynä. Erittäin hyväkuntoinen Boknäsin tripodi löysi sekin paikkansa olohuoneesta, varjostimen olemme vaihtaneet. Edellinen selvisi muutosta, mutta ei lapsista. 

Onpa muuten kaljun näköinen otos, kun pöydällä ei ole normaaliin tapaan kukkia, kirjoja, sanomalehtipinoa tai muutamaa lelua.


Olohuoneesta löytyy lisäksi Pentikin pienet pöytävalaisimet sohvan molemmin puolin. Varjostimet ovat uudet, aikaisemmat olivat ruskeakuviolliset. Nämä tuovat särmää.


Ruokapöydän yläpuolella leijuu Yki Nummen Lokki pienemmässä koossa, tupaantuliaislahjana saatu. Erittäin mieluinen, erityisesti pidän valon tasaisesta jakautumisesta niin, ettei se heijastu takaisin pöydän pinnasta. 
Keittiöstä löytyy myös Ikeasta hankittu valaisin, melko eleetön yleisvalo. Mieluinen tuollaisen kalastajamaisen lyhtymallinsa vuoksi.


Lastenhuoneessa oli ennen Ikean pallovalaisin, mutta se meni valitettavasti rikki. Uuden hankinnassa päädyimme Muuton Unfold -malliin vaaleanharmaassa sävyssä.
Lisää Pentikiä löytyy eteisestä, jossa hopeinen pallolampunjalka tervehtii tulijoita. Heijastuksesta bongaa kuvaajan yöhousuissaan.
Ja vielä kerran Pentik. Makuuhuoneen lampunjalat ovat miehen valitsemat, kun teimme pientä uudistusta edellisen asuntomme makuuhuoneeseen. Hyvin sopivat tännekin.
Tämä työpöydällä majaileva valaisin on Ikeasta ja ostettu ihan vaan kauneuden vuoksi. Todella viehättävä valaisin ja hyvä valo kaupan päälle.


Makuuhuoneessa ja työhuoneessa meillä on tällä hetkellä vanhasta kodista tuodut kattokruunut. Niiden tilalle olen ajatellut uusia valaisimia jossain vaiheessa, mutta aikahaarukka tämän suhteen on hyvin väljä. Jos jokin kaunis ja sopiva tulee vastaan, voin sen hankkia. Mikään kiire ei ole, olemassa olevilla pärjäillään oikein hyvin ottaen huomioon, että aikanaan tehdään huoneiden vaihtoa ja työhuoneesta tullee meidän makuuhuoneemme. Mitään väliaikaista en hanki, se on kantava ajatus kaikessa.

5 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy tuo ikean pallo ja yki nummen lokki :) Lokin olen halunnut jo pitkään, mutta en vaan nähnyt sitä meidän vanhassa kodissa :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin voinut hyvin ostaa vielä uuden pallon Ikeasta, mutta samanlaisia ei enää myyty. Tykkäsin siitä kovasti.

   Poista
 2. Hei mistä löysitte uuden varjostimen Boknäsin jalkalamppuun? Meillä on toistakymmentä vanhaa pöytälamppua jemmassa ja niihin tarvittaisiin uudet varjostimet. En ole mistään löytänyt tarpeeksi suuria. Osaatko vinkata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en valitettavasti taida osata auttaa. Mies löysi ahkeran googlailun tuloksena tuon ja tilasi vuosi takaperin. Mutta muistan, että etsiä sai. Toivottavasti löydät sopivat!

   Poista
  2. No voi :( Muutaman varjostimen heitimme jo pois, mutta loput on säästetty sillä ajatuksella, että saisikohan niitä kehikoita hyödynnettyä. Pitäisi vissiin kysyä joltain verhoilijalta tms.

   Poista