torstai 29. elokuuta 2013

Shellac-geelilakkaus

Kotitalomme alakertaan on jokin aika sitten avattu kauneushoitola, jonka palveluihin kuuluvat myös kynsien kestolakkaukset. Minulla on aikanaan, kymmenisen vuotta takaperin ollut rakennekynnet, mutta otin ne häidemme jälkeen pois ja siitä saakka olen ollut tyytyväinen omiin kynsiini. Tällainen kestolakkaus kuitenkin kiinnosti ja kun halusin viime viikonlopun häihin tummat kynnet, päätin kokeilla. Ainakin minun käteni ovat niin kovalla koetuksella päivisin ihan vaan lukuisten pesujen vuoksi, että itse laitettu tumma kynsilakka kestää yleensä sen päivän.


Kävin siis ennen häitä laitattamassa CND Shellac -kestolakkauksen ja näissä kuvissa lakkaus on ollut viikon verran kynsissäni. Aluslakka, kolme kerrosta värilakkaa ja päällyslakka kovetettiin uv-valolla ja vaikka kasvuraja kynnen tyvessä onkin jo näkyvissä, ovat kynsien kärkiosat yhä moitteettomat. Tämä todellakin kestää!


Värivaihtoehtoja oli 13 ja minä valitsin tumman viininpunaisen. Myös kirkas punainen houkutteli, mutta tämä tummempi tuntui enemmän omalta. 


Lakan luvataan pysyvän hyvänä jopa kolme viikkoa, mutta minä epäilen kahden olevan itselläni aika maksimi. Sama ongelma oli aikanaan rakennekynsien kanssa. Omat kynteni kasvavat niin valtavaa vauhtia, että ovat kolmessa viikossa jo ruman näköiset. 


Kyllä näillä vielä viikon verran mennään, sitten pitää miettiä jatkoa. Luulen vähän, että tulen poistamaan lakkauksen ja tämä jää enemmän kertaluontoiseksi kokeiluksi. Ehkä seuraaviin juhliin jälleen, sillä ovathan nämä upean kiiltävät ja moitteettomat. Olen iloinen, että kokeilin lakkausta, mutta arkena riittänee nuden sävyn tai kirkkaan lakan sutiminen kynsiin. Huomattavasti armollisempi vaihtoehto jo kulumisen kannalta.


Huomatkaa myös kuvausalustaksi löytynyt Mauri Kunnaksen kirja Etusivun juttu. Suosittelen!

3 kommenttia:

 1. Tämä vaikuttaa hyvältä! Itse en halua enää rakennekynsiä, mutta kestolakkaus voisi olla se juttu:) oliko arvokas?

  Heppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä minun käyttämässäni paikassa lakkaus maksoi 45 euroa. Tuo on tosi helppo tapa pitää kädet kauniina ja kunnossa, mutta itselläni ei ole laittaa satasta kuussa kynsienhoitoon. Olisikin, voisin ehdottomasti jatkaan geelilakkauksen käyttöä! Mutta tällä kynsien kasvuvauhdilla kynnet pitäisi huoltaa reilun kahden viikon välein.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista