sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Tukka auki - no ei sentään!

Minulla on hiukset aina kiinni. Aina. Siis aina. A-I-N-A. Ne kerrat, kun hiukset ovat auki, on laskettavissa yhden käden sormilla. Mistä tämä johtuu?Niin, sen kun tietäisi. Hiukset auki tulee kuuma ja hiki. Hiukset menevät takkuun, tarttuvat huulikiiltoon ja ovat muutenkin tiellä ja silmillä. Olen myös hirmuisen laiska laittamaan hiuksiani ja omistan kolme hiustenhoitotuotetta, joista kaksi ovat shampoo ja hoitoaine. Kolmas on hiuslakka, jolla kiinni olevien hiusten irtohaituvat saa taltutettua kypäräksi. Ei kovin professionaalia meininkiä.
En osaa laittaa hiuksiani. En tiedä mitä niille pitäisi tehdä, että ne saisi pidettyä auki kuohkeina päätä myöten menevän liimaletin sijaan. Ja jos tyvi on littana, on latvaosuus sitten pörröinen ja karhea. Pitäisi panostaa aikaa ja vaivaa, jotta hiukset olisivat kauniisti auki. Toisinaan yritän ja sitten taas annan olla, sitaisen hiukset kiinni ja olen valmis.Sillä onhan ponnari, nuttura, hainhammas tai ihan vaan sotkuinen sykerö helppo tie ja laiskan ihmisen pelastus. Olen aina nauranut, että aikaa riittää joko meikkiin tai hiuksiin ja olen valinnut ensimmäisen. Tuskastun jo ajatuksesta, että pitäisi käyttää jotain suoristusrautaa tai kiiltosuihkeita. Ja sittenkin, miksi en vaivaudu?Toisinaan olen kokeillut jotain muuta. On leikattu otsatukka, joka periaatteessa on mieleeni. Mutta sitä pitäisi pestä joka päivä, kuivata pesun jälkeen oikeaan muotoonsa ja vieläpä käydä säännöllisesti tasoittamassa. Ei ole onnistunut vielä kertaakaan, enkä enää koskaan halua kasvatusprojektia pantojen ja pinnien kanssa. Viimeksi kokeillusta pitkästä polkasta tykkäsin kyllä. Siitä sai kivan lyhyen ponnarin, mutta nuttura ei enää onnistunut, joten kasvatin hiuksia vähän lisää. Taidan olla toivoton tapaus, vähän kuin prinsessa Victoria arkena hiusklipsiensä ja ponnariensa kanssa.
Tänään lähdemme ristiäisjuhliin. Taidan tehdä sen yhden osaamani nutturan.
8 kommenttia:

 1. Kovin tuttu tilanne. Reilu vuosi sitten olin vielä pitkätukkainen, mutta hiukset olivat aina kiinni koska en ehtinyt/jaksanut väkertää. Sitten kyllästyin ja leikkaisin lyhyen polkan. En kadu pätkääkään. Suihkun jälkeen kun heti laittaa, niin selviää helposti seuraavaan pesuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että ainoa keino itselläni lopettaa hiusten jatkuva kiinni pitäminen olisi sama kuin sinulla. Mutta vielä en ole rohkaistunut!

   Poista
 2. Joo. Kiinni ovat. AINA. Enkä osaa tehdä edes nutturaa :) Menen juhliinkin ponnarilla, panostan ehkä jopa kivemman lenksun verran. Tärkeämpiin juhliin menen suosiolla kampaajan kautta. En vaan osaa pitää hiuksia auki. Ne on tiellä. Ehkäpä syynä minulla on lyhythiuksisena víetetty nuoruus. Silloin oli aikaa väköstellä hiuksia, joten opin kyllä laittamaan lyhyet hiukset, mutten pitempiä. Mutta sullehan sopii tuo hiukset kiinni kampaus. Ja mulle kans :)
  Mulla on saman verran hiustuotteita. Shampoo, hiuslakka ja välillä käyn miehen geelipurkillai ;) Eikä suoristusrautaakaan ole. Pitäsköhän hankkia, olen jopa harkinnut...

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, joku toinenkin käy hakemassa mieheltä tuotteita! Lakan ollessa loppu käyn hakemassa miehen vahaa lakan korvikkeeksi. Olen jotenkin todella suurpiirteinen mitä hiuksiin tulee.

   Poista
 3. Kuullostaa niin tutulta:) Tosin aina välillä jaksan tsempata föönin ja suoristusraudan kanssa, mutta noin kuusi päivää viikosta tukka on kiinni, ja nyt kesällä seitsemän ;) Lyhyttä kampausta en enää pystyisi pitämään, on ihan liian "high maintenance" tähän elämäntilanteeseen, mutta blondimmista raidoista nyt kesällä kyllä haaveilen, jos se toisi hiukan kaivattua muutosta. Sinut on kylläniin tottunut näkemään hiukset kiinni ja se sopii niin hyvin, joten enpä varmaan tunnistaisikaan tukka auki :) terkuin Heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni on katsonut, että mussa on hiukset auki jotain outoa ilman, että on tajunnut mitä. :D

   Poista
 4. Ymmärrän hyvin tuskasi, minulla ihan sama juttu. Mutta hiukset auki olet mielestäni enemmän ikäisesi näköinen ja myös todella kaunis. Sulla on upea iho, sliippi ponnari ja nuttura vanhentaa sinua. Anteeksi en yritä loukata, mutta helmet ja nuttura tekee helposti aika tätimäisen näköisen - ne lisää 10 vuotta. Kukin tyylillään!

  VastaaPoista