torstai 23. marraskuuta 2017

Kevään lastenkirjauutuudet

Aikuisten romaanien ja tietokirjallisuuden jälkeen on hyvä tehdä pieni katsaus kevään lastenkirjoihin. Olen poiminut tähän vähän vaihdellen mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia sekä jo hyväksi havaittujen kirjasarjojen tulokkaita. Ihan pienten palleroiden kirjoja tässä ei esitellä, ovathan omat lukijani jo koululaisia.

Otava:

Jörn Lier Horst: Etsiväkaksikko: Operaatio myrskypilvi. Tilda on rohkea ja Oliver on kekseliäs. Yhdessä etsiväkoira Oton kanssa he ryhtyvät tutkimaan leipomosta kadonnen hiivan ja karamellitehtaasta hävinneen pakettiauton kohtaloa. Tässä kirjassa voit ratkoa tapauksen yhdessä etsivien kanssa! Lasten etsiväsarjan ensimmäisen osan on suomentanut Sanna Manninen. Ilmestyy 1/18.

Operaatio Myrskypilvi

Antti Nylén - Ilja Karsikas: Eino ja suuri possukysymys. Seitsemänvuotias Eino saa lahjaksi Pulla-possun, joka ei halua tulla syödyksi. Voivatko jotkut possut olla ystäviä ja jotkut toiset ruokaa? Pullan kanssa keskustellessa Eino saa vastauksia moneen isoon kysymykseen. Ilmestyy 3/18.

Eino ja suuri possukysymys

Tammi:

Ville Hytösen ja Virpi Pennan lumoava Ötökkämaan tarinat saa jatkoa. Kauniin kesän jälkeen koittaa Ötökkämaan talvi. Jo ensimmäisestä kirjasta tuttu herra Pöntinen kulkee maan halki jututtaen sen ötökkäasukkaita. Mukana ovat niin vanhat tutut Ippu Pötökkä ja Hämämäkämäkki, mutta myös uusia tuttavuuksia, kuten Lötkö-täti ja Lempiäinen. Mikäli et vielä tunne Ötökkämaan väkeä, suosittelen enemmän kuin lämpimästi. Ilmestyy 1/18.

Ötökkämaan talvi

Martin Widmark: Lasse-Maijan Etsivätoimisto: Jalkapallon arvoitus.
Ruotsalaisen dekkarimenestyksen uusin suomennettu osa. Vallilan ja ystävyyskaupungin välinen jalkapallo-ottelu on käynnissä, kun palkintopokaali varastetaan. Suomentanut Outi Menna. Ilmestyy 4/18.

Jalkapallon arvoitus. Lasse-Maijan etsivätoimisto

Paula Noronen: Supermarsu ja Roskaavat ryökäleet. Maapallo on roskasateen armoilla, joten supermarsua tarvitaan jälleen! Ilmestyy 4/18.

Supermarsu ja roskaavat ryökäleet

Tammi julkaisee keväällä myös seuraavat tuttujen sarjojen uudet osat: Ella ja kaverit konsertissa, Leirillä on hauskaa, Eppu, Uusi kaveri, Sinttu! Lossi-Lassi Etelänavalla, Putti on paras!

Karisto:

Tapani Bagge ja Carlos da Cruz: Apassit 1 Aavehevosen arvoitus. Uuden seikailusarjan aloittavassa teoksessa tutkitaan salaperäisiä tapauksia 1900-luvun alussa. Helsingin keskustassa liikkuu aavehevonen, joka hyökkää myös Stockmannin tavarataloon. Siellä on töissä Heikin äiti. Heikki ystävineen perustaa Apassit-nimisen salaseuran ja alkaa selvittää aavehevosen arvoitusta. Teos vie lukijansa sadan vuoden takaiseen Helsingiin ja tutustuttaa sen ajan elämään ja ihmisiin.

Aavehevosen arvoitus - Apassien tutkimuksia


Kaikki kuvat adlibris.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti