perjantai 24. marraskuuta 2017

Black Friday - aika ostoksille

On jälleen suuren kulutusjuhlan aika, kun Suomeenkin rantautunut Black Friday rysähti tarjouksineen eetteriin. Tai itse asiassa tätä mustan perjantain huumaa on pohjustettu pitkin viikkoa, kun kauppa jos toinenkin on ottanut etumatkaa ja alentanut tuotteitaan jo ennakkoon. Tästä olen puhunut aiemminkin, tuntuu ettei mitään kannata tai tarvitse nykypäivänä ostaa täyteen hintaan.

Kuinka sitten olla sortumatta ylilyönteihin tai ostamatta turhaa vain ostamisen ilosta? Sisäinen sniiduilijani oli tietenkin tehnyt hyvissä ajoin listan puuttuvista talvivarusteista tai etsinnässä olevista hankinnoista. Myös joululahjalistat oli kirjoitettu valmiiksi ja niiden myötä lahjojen etsintä kannatti ajoittaa tähän päivään. Tuon samaisen listan mukaan myös etenin ja paljon sillä olleita tavaroita ja vaatteita löysin. Verkkokauppa jos toinenkin tuli siinä samassa koluttua, mutta sellaiset "hurja alennus -9 prosenttia" suljin suosiolla samantien.

Millaisia paketteja posti meille seuraavina viikkoina kotiin kantaa? Kuopus ei pidä talvipukeutumisesta ja hänen kanssaan väännetään aamuisin lämmittävän välikerroksen tärkeydestä. Lapsi vain ei ole villapaitaihminen, minkäs sille voi. Nyt olen suosiolla alkanut laittaa hänelle aamuisin puettavaksi merinovillakerraston, joka osaltaan auttaa pitämään lapsen lämpimänä ulkoleikeissa ja koulun välitunneilla. Merinovilla on ihanan pehmeä ja lämmin ihoa vasten ja yllätyksekseni lapsi on kelpuuttanut sen alusta saakka mutinoitta. Meillä siis lisätään lämpöä sisävaatteiden alle ja tähän tarkoitukseen tilasin lapselle Lindexiltä toisen merinovillakerraston. Toinen pesussa, toinen pidossa.Itselleni klikkasin kaksi uutta työ- ja vapaa-ajanmekkoa samaan pakettiin. Lindexillä oli koko valikoima -20 prosenttia, joten mikäpä ettei. Käytän ihan samoja vaatteita töissä ja vapaa-ajalla, joten mitään erityisiä työvaatteita en etsi.Seuraavaksi laitoin osoitteeksi Cocopandan ja täydensin Dermalogica-varastoani. Cocopandan verkkokauppa on osoittautunut hyväksi paikaksi tilata tuotteita ja nyt alennusta tuli -30 prosenttia. Se on paljon hintavista tuotteista.

Kuopukseni on mestari hävittämään vaatteitaan ja harva se päivä etsitään koulun ja iltapäiväkerhon varastoista pipoa, hanskoja tai kauluria. Tällä hetkellä meillä on ihan hyvä tilanne, hävyksissä on vain yhdet kappaleet jokaisia. Yleensä ne tuppaavat ilmestymään jossain vaiheessa, mutta varapareja tarvitaan. Booztilta tilasin Molon sormikkaita ja Ticketin ulkohansikkaat. Minulla oli listalla kävelykengät sekä ballerinat ja näistä toiset löytyivät puoleen hintaan. Merkkinä tietysti ikisuosikki Wonders.


Myös pikkukundit saivat kengät, kun Stadiumista löytyi molemmille Reiman talvi- ja loskasään saappaat hyvään hintaan. Itse ostin nämä jo eilen, mutta tänään hinnasta oli otettu vielä lisää pois. Koot toki alkavat olla hyvin vähissä. Olettaisin, että tässä pääkaupunkiseudun talvessa tällaiset moneen säähän sopivat jalkineet ovat fiksuimmat, mutta hankitaan sitten vielä villavuoriset nahkasaappaat, mikäli kunnon pakkastalvea pukkaa. Esikoisen kengät ovat siniset, kuopuksen ruskeat.Tässä muutama päivä takaperin olin pessyt lakanapyykkiä kuudessakympissä, kun päätin laittaa seuraavaan koneeseen villavaatteita. Vähän myöhemmin vedin koneesta ulos vanuttuneita ja kutistuneita paitoja, olin ajatuksissani unohtanut vaihtaa pesuohjelman villapesuksi. Siinä meni mieheltä neuleita sen verran, että ostin äsken H&M:ltä pari uutta. Liikkeen merinovillaiset miesten premium quality -neuleet ovat jo itsessään edullisia, mutta nyt niistä sai vielä parikymmentä prosenttia pois.
Myös joululahjalistalta raksin yli pari tuotetta. Lasten mielestä isänsä käyttämät Happy Socksin sukat ovat hienointa ikinä ja nyt niitä löytyy molempien joulupaketeista. Alennusta oli neljäkymmentä prosenttia, mutta kokojen kanssa oli vähän arpomista. Lisäksi lahjapaketteihin joulun lisäksi syntymäpäivänä sujautetaan erilaisia legopelejä pleikkarilla pelattavaksi. Pari muutakin lahjaa läheisille tuli hankittua.

Mitä te ostitte ja oliko tarvelista selvillä jo ennen verkkokauppakierroksia?

Kaikki kuvat mainittujen verkkokauppojen sivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti