maanantai 13. marraskuuta 2017

Keilausta ja pakohuonepeliä - lasten synttärisuunnitelmat valmiina

Yhtä aikaa marraskuun kanssa alkavat myös meidän perheemme juhlaviikot. Marraskuun puolivälistä tammikuun puoleenväliin juhlitaan molempien poikien syntymäpäivät, nimipäivät ja yksi joulu siinä välissä. Aikamoinen rypistys, etenkin kun tänä vuonna juhlakattaukseen lisätään paitsi koulussa järjestettävät itsenäisyysjuhlat satavuotiaan Suomen kunniaksi, myös seuraavana päivänä meillä ystävien kanssa vietettävä sama setti. Isäkin täyttää seitsemänkymmentä, hänen juhlintansa tosin on suosiolla siirretty joulun välipäiville ja Tallinnan hotellireissulle.Nimipäivät meidän perheessämme muistetaan, onnitellaan ja lahjankin sankari aina saa. Jotain pientä ja hyvän mielen tuovaa, ei mitenkään synttäreihin verrattavaa. Niitä sitten juhlitaankin viimeisen päälle. Esikoiselle on pidetty juhlia vaikka millä teemalla ja kaverisynttäreitä on vietetty niin Kansallismuseossa, Espoon Emma-museossa kuin Kino Tapiolassa. Kuopuksen kaverisynttärit on tähän saakka juhlittu kotona, on ollut merirosvosynttäreitä, Batman- tai Minions-teemaa sekä ehdoton suosikkini, kolmevuotiaan Vaahteramäen Eemeli -kutsut.

Tänä vuonna kuopuksen kaverijuhlat on ensimmäisen kerran ulkoistettu. Mietimme monenlaisia paikkoja sisähuvipuistoista museovierailuihin ja päädyimme lopulta keilaamaan. Varasin Tapiolan keilahallista meille muutaman radan, kuopus kertoi toiveensa kutsuvieraista ja keilauksen päätteeksi tietysti herkutellaan. Helppo, suhteessa edullinen ja mukavan toiminnallinen setti tulossa, uskoisin. Kotona juhlitaan sitten isovanhempien, kummien ja ystäväperheiden kanssa ja myös nämä valmistelut on polkaistu käyntiin. Ostin Pop up Kemut -liikkeestä Eerikinkadulta ihania juhlatarvikkeita, kun kuopus toivoi metsän eläimet -teemaa juhliinsa kotiin. Kakku on tilattu samalla teemalla Say It With a Cake -leipomon Kakkumuijalta, jolta olemme aiemminkin tilanneet esimerkiksi esikoisen robottijuhlien kakun. Hän tekee upeita luomuksia, jotka varmasti ovat kahvipöydän kohokohtia! Mies pääsee askartelemaan eläinviiriä sankarin kanssa ja puhaltamaan vihreän sävyisiä ilmapalloja metsäksi, minä ujutin kattaukseen mukaan hieman mintunvihreää väriä. Kutsut lähtivät tänään eteenpäin ja seuraavaksi ajattelin uhrata pari hetkeä miettimällä millaiset kukat tilaisin pöytäkoristeeksi. Ehkä havuja mukaan, onhan juhlien aikaan jo joulukuu?
Esikoisen kohdalla ympyrä sulkeutuu. Yksivuotiasta palleroa juhlittiin ihan vain yksivuotisteemalla ja nyt kymmenen vuotta täyttävä on jo jättänyt teemajuhlat taakseen. Toiveina kotona järjestettäville mummien ja kummien kahveille olivat ainoastaan ykkösen ja nollan hopeiset folioilmapallot, turkoosi väri ja ison pojan kakku suklaasisuksella. Myös tämä kakku tulee tilattuna ja ilmapallot lupasin ehdottomasti hankkia. Kutsut ostettiin jo nyt samalla kuin kuopuksen kutsukortit, ison kundin meiningillä mennään myös tällä saralla. Minulla on yhtä aikaa onnellinen, ylpeä ja haikea mieli, kun mietin kaikkia niitä kertoja, jolloin esikoista on juhlittu. Kuinka hän yksivuotiaana tallusteli ympäri asuntoa tyytyväisenä, sai kolmevuotiaana tuoreena isoveljenä huippuhienon Salama McQueen -kakun tai kuinka isolta tuntui neljä vuotta täytettyään. Viisivuotiaalta sankarilta puuttuivat molemmat etuhampaat ja yhtenä vuonna juhlittiin yhdessä kuopuksen kanssa joulun välipäivinä. Onneksi on paljon kuvia, joista muistella kaikkia näitä ihania hetkiä.

Kymppivee pääsee vielä järjestämään kaverisynttärit ja olemme alustavasta varanneet lasten pakohuonepelin juhlien aktiviteetikisi. Kids Escape Taikahuone sijaitsee Vallilassa ja siellä lapset pääsevät yhdessä ratkaisemaan taikurin arvoituksia. Yhden pelin kesto on puoli tuntia ja ovet pidetään auki. Pelaamisen jälkeen herkutellaan vielä ennen kotiinlähtöä.

Nyt homma on kuitenkin uudessa mietinnässä, sillä esikoinen kertoi ajatelleensa vähän sellaistakin vaihtoehtoa, että kutsuisi vain muutaman kaverin esimerkiksi Rush-trampoliinipuistoon pomppimaan. Normaalisti kutsuttavia kertyisi helposti yli kymmenen, mutta rauhallisemmat juhlat ovat kuulemma alkaneet houkuttaa. Jäämme odottamaan, hän saa itse päättää miten haluaa merkkipäiväänsä juhlistaa. Joka tapauksessa nämä ovat viimeiset varsinaiset kaverisynttärit. Saa nähdä mihin tässä vielä päädytään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti