perjantai 22. huhtikuuta 2016

Taidetta kotiin

Sain vihdoin vietyä Kaapelitehtaan taidevälitystapahtumasta hankkimamme grafiikat kehystettäviksi ja sitä myöten toisen jo seinällekin. Meillä on miehen kanssa tapana, että hankimme vain "aitoja" teoksia ja julisteet säästetään lastenhuoneisiin. Ei niin, että niissä "Do what you love, love what you do" -julisteissa mitään erityisempää vikaa olisi. Ne eivät vain ole meidän kotiamme varten. Poikkeuksen sääntöön tekee valokuvaseinältä löytyvä asuinalueen printti. Pienimuotoinen grafiikkaharrastuksemme sai alkunsa häälahjaksi saamastamme Outi Heiskasen grafiikanvedoksesta ja sen jälkeen seinille on hankittu Kuutti Lavosta ja Virve Liljaa muiden muassa. Hankittavan työn täytyy kolahtaa ja puhutella. Nyt niin teki kaksi vedosta. Aiemmin olen kirjoittanut tauluhommista täällä.

Tällä kertaa etsimme teosta nimenomaan eteiseen siellä majailleiden sarvien muuttaessa kesäpaikan seinälle. Hakusessa oli vaakatasoon saatava teos ja tähän ihastuimme molemmat. Ammattitaitoinen kehystyspalvelu toi vielä viimeisen silauksen kokonaisuuteen sopivien paspan ja kehyksen myötä. Lasten kanssa juteltiin, kuinka jokainen meistä näkee teoksen eri tavalla. Taiteen hienoutta.
Tähän toiseen vedokseen ihastuin minä ja halusin sen meille hankkia. Paikka on tällekin valmiina, se tulee muodostamaan kauniin kokonaisuuden olohuoneen seinälle kahden muun teoksen kanssa. Vielä pitäisi keksiä missä iskuporakone majailee, että saadaan taulu ripustettua.
Myös esikoisen huoneessa on tapahtunut muutoksia. Hankimme yhdessä hänen seinilleen muutaman uuden julisteen ja kappas, huoneesta tuli heti isomman kundin valtakunta. Entiset numero- ja kirjanjulisteet sekä viiri saivat lähteä ja mustavalkoisten julisteiden kautta huone sai uutta ilmettä. Kaikki muu säilyi ja saa säilyäkin, pienet muutokset tekevät paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti