lauantai 23. huhtikuuta 2016

Muuttohommia

Varminta kaikessa on muutos ja kevättuulien myötä on aika laittaa jälleen kerran pakka sekaisin. Saatuani blogia koskevat yksityisyyspohdinnat päätökseen ja mietittyäni sopivan linjan jatkoa ajatellen, osoitti elämä jälleen yllätyksellisyytensä. Ei, me emme ole fyysisesti lähtemässä kotoamme minnekään. Blogini sen sijaan siirtyy lähiaikoina Kaksplus-lehden blogiverkoston alle. 

Siis mitä? Missä? Miksi?

Sanopa muuta. Olen jo jonkin aikaa pohtinut mitä haluaisin jatkossa työpuolella tehdä, millaisia haasteita toivon saavani ja mitä askeleita minun kannattaisi ottaa. Totuushan on, että vapaana kirjoittajana itsensä elättäminen on erittäin huono idea. Siitä, jos jostain minulla on kokemusta monen vuoden freelancer-kriitikkona toimimisen myötä. Nykyinen työpaikkani onkin ihanan helppo ja erinomainen tähän elämäntilanteeseeni. Saan tehdä oman alani töitä, viihdyn työssäni ja uskallan sanoa olevani siinä aika jees. Mutta jos haluan kirjoittaa myös tulevaisuudessa, en voi jäädä lepäilemään ja odottelemaan, että jotain tipahtaa eteeni. Ja minä haluan. Siis kirjoittaa.


Niinpä otan seuraavan askeleen, kun hyväksyin sopimuksen blogini siirtymiseksi Kaksplus.fi-sivuston blogiverkostoon. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että saan kirjoittaa suuremmalla näkyvyydellä ja ehkä tämä poikii tulevaisuudessa jotain. Ehkä ei. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta ja meikäläisen kasvot voi jossain vaiheessa ehkä bongata myös printtijulkaisun sivuilta. Pienen tauon aikana huomasin, että tämä on minulle tärkeä väylä ilmaista itseäni enkä halua blogiani kokonaan jättää. Ja samaan yhteyteen tuli sitten eteen tuo mahdollisuus. Hassua tämä elämä ja sen yhteensattumat. 


Mitä tämä sitten tarkoittaa kovasti miettimälleni yksityisyydelle? Miettimistauon aikana luin blogini alusta loppuun saakka läpi ja huokaisin helpotuksesta. Pelkäämäni liiallinen avoimuus olikin ehkä kuitenkin vain omassa mielessäni ja erään kommentoijan luonnehdinta hyvänpäivän tuttuudesta osui oikeaan. Koska Kaksplus-lehti keskittyy julkaisuna äitiyteen, lapsiin ja perheeseen, on luonnollista säilyttää aiheet myös jatkossa keskeisinä blogissani. Pieniä muutoksia tosin tulee ja esikoinen tulee saamaan sanansa kuuluviin siinä mitä hänestä kerron ja mitä kuvia hänestä laitan esille. Hän on jo koululainen ja hänellä on siihen oikeus. Tulevaisuuden vaate-esittelyt hoitaa siis ainakin toistaiseksi kuopus. Muuten painopiste pysyy siinä missä ennenkin. Mainoksia tänne todennäköisesti tullaan liittämään, mutta tiedätte mitä muuten ajattelen kaupallisuudesta. Kaikki hyvin sen osalta ja jos yhteistöitä tulee, ovat ne linjassa blogin muun sisällön kanssa. Kun kenelläkään kolmesta perheenjäsenestäni ei ollut valittamista asiasta, oli helppo tehdä päätös ja siirtyä. 


Osoite on sama kuin ennen, siihen ei tule muutoksia. Löydät siis blogini jatkossakin osoitteesta rouvaeriksson.blogspot.fi, mutta voit myös klikata itsesi www.kaksplus.fi-sivustolle ja sieltä blogien kautta blogiverkostoon. Tästä linkistä pääset sinne suoraan ja kunhan siirto on tehty, löydät kasvoni ja blogini muiden verkostoblogien joukosta. 

Uusien tuulien myötä uusia aiheita on jo kirjattu luonnoksiin kasoittain ja uutta intoa kirjoittamiseen löytyy valtavasti. Uskon, että tämä muutos on hyväksi, enhän muutoin olisi sitä tehnyt.

Ilmoittelen tarkemmin, kun siirto on tehty ja blogi luettavissa myös Kaksplussalla. Ja vaikka paikka vaihtuu, sisältö säilyy. Se on lupaus.


8 kommenttia:

 1. Hienoa! Lämpimät onnittelut! Tekstejäsi on mukava lukea!

  VastaaPoista
 2. Onnea, hieno juttu! Ja ihanaa kun jatkat :) Eeva

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea! Ja todella mukavaa että blogisi jatkuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt siirto on näköjään tehty, koska Kaksplus-tunnukset ovat ilmestyneet näkyviin.

   Poista