tiistai 22. joulukuuta 2015

Omat "joululahjat"

Tänä vuonna jatkoimme miehen kanssa samaa rataa kuin aiempina jouluina ja jätimme hankkimatta erityisiä joululahjoja toisillemme. Hankimme mitä tarvitsemme ja haluamme milloin tarvitsemme ja haluamme ja jos jotain ostetaan, on se jokin suurempi satsaus. Yhtenä vuonna ostimme untuvapeitot ja -tyynyt, toisena digijärkkärin. 

Ja sitten luin jostain, että lapset saattavat ahdistua ja kehittää trauman mikäli äiti ja isä eivät saa yhtään pakettia heidän saadessa niitä mahdollisesti useampia. Mietin jopa, pitäisikö meidän hätäpäissämme nyt lähteä ostamaan jotain vain sen vuoksi, että mekin saamme lahjoja lasten avatessa kotiin jätetyt omat paketit joulupäivän aamuna. Sitten järki voitti, ei todellakaan. Sen sijaan kerrotaan kysyttäessä, että äiti ja isä ovat kyllä saaneet lahjoja, vaikka niitä ei juuri nyt olekaan paketoitu ja laitettu kuusen alle odottamaan. Ja että talvilomaviikolle varattu matka Pariisiin on äidin ja isän yhteinen joululahja koko perheelle.

Minä ostin itselleni muutamia uusia työvaatteita Gapin ja Banana Republicin alennusmyynnistä. Toimikoot nämä neuletakit, neulemekko ja valekietaisumekot minun joululahjoinani. Tein tilauksen toissapäivänä ja tänään sain DHL:ltä viestin, että paketti olisi tulossa. Erinomaisen nopea toimitus ja uusi mekko aatoksi päälle.


Kaikki kuvat: gap.eu.

2 kommenttia:

  1. Joskus kuulin sellaisesta, että köyhässä perheessä vanhemmat pakkasivat itselleen kirjaston kirjoja. Ei lapset sen kummemmin kiinnitä vanhempiensa lahjoihin huomiota avaustilanteessa saati sen jälkeen (kun kirjat palautuvat kirjastoon). Te nyt voisitte varmaan pakata vaikka oman kirjahyllyn kirjoja jos aihe alkaisi uudelleen ahdistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun sanoit muistan, että tein itse lapsena samaa. Halusin antaa vanhemmilleni lahjat ja paketoin kotoa kirjoja heille ollessani alle kouluikäinen. :D

      Poista