lauantai 15. helmikuuta 2014

Kuopuksen huone - happy & playful

Oli alusta asti selvää, että kuopuksen huone saa olla leikkisämpi ja lapsellisempi kuin esikoisen. Samaan aikaan sen tulisi kuitenkin kestää aikaa niin, ettei heti tarvitsisi uusia tekstiileitä tai väritystä. Miten siis yhdistää nämä kaksi, siinäpä pulma. Suurimpaan rooliin nousivat verhokangas sekä seinämaalin sävyn valinta.

Tai näin luulin ennen kuin aloimme miettiä huoneasiaa uudemman kerran. Tulimme siihen tulokseen, että juuri nyt emme jaksa laittaa panoksia seinän laittamiseen umpeen ja selvitellä liukuoviasiaa tekijöineen ja kustannuksineen. Kuopus ei vielä tarvitse tai kaipaa yksityisyyttä esikoisen tavoin, joten harkittuamme asiaa tulimme molemmat samaan tulokseen. Mennään pari vuotta huoneen ja olohuoneen välisen aukon ollessa auki ja suljetaan se myöhemmin tarpeen ilmetessä. Nyt piti siis miettiä erityisesti verhoasiaa uudemman kerran. Olin säästänyt poikien vauvahuoneen vedenvihreät silkkiverhot ja ripustamme ne huoneeseen. Näin näkymä olohuoneeseen ei ole turhan räikeä. Tässä kuvassa mallaillaan verhoja, maalisävyä ja tapettitaulun pohjasävyä.Alkuperäisen suunnitelman mukaan kuopuksen huoneeseen olisi tullut sama verhokangas kuin esikoiselle, mutta eri värisenä. Harlequinin Rush -kankaassa on iloiset ja reippaat värit, mutta jälleen simppeli raitakuosi. Näitä kankaita on vaikka missä sävyissä, ne ovat todella kivoja kaikki. Ehkä sitten joskus.

Kuva: lastenhuone.fi

Verhon perusteella lähdettiin hakemaan sopivaa sävyä seinään, huoneesta siis maalataan yksi seinä kuten esikoisellakin. Etsin siniseen taittuvaa vihreää, joka ei olisi liian hallitseva ja tumma. Katselin Farrow & Ballin maalisävyjä internetissä, mutta päädymme ihan K-Rautaan ja Tikkurilan värikartoille. Kuopuksen seinäsävyn nimi on "Maininki". Se on selkeästi sininen, mutta vihertävä.


Huoneen kalusteet ovat kaikki vanhoja, mitään uutta ei tulevaa verhoa lukuun ottamatta tarvitse hankkia. Siniharmaalla maalattu sänky saa kaverikseen toisen ruskeista nojatuoleistamme, se on kangaspäällysteinen ja mitoiltaan sopivan pieni. Kattoon ripustetaan nykyinen poikien huoneen valaisin, Muuton Unfold harmaana.
Kuopuksen huoneeseen tarvitaan enemmän tilaa lelusäilytykselle, joten olohuoneen senkki on sopiva säilytyskaluste. Sinne saadaan sekä kirjat että lelut, tuo vetää nimittäin todella paljon tavaraa sisäänsä. 


Tietysti kuopuksen oma Ferm Livingin lokerikko tulee mukaan ja matoksi ajattelin lastenhuoneen mustavalkoista Annon Pandora -villamattoa. Piensisustus on vielä hieman kysymysmerkki, mutta olen ollut todella tykästynyt esikoiselle Isak.co.uk-kaupasta tilaamiini aakkos- ja numeroprintteihin. Samaa tyyliä halusin myös kuopukselle ja tällä kertaa tilaukseen lähti tällaiset julisteet.

Kuva: walldesign.fi

Kuva: raamiin.fi

Sitten löytyy nämä Ferm Livingin lahjapapereista tekemäni taulut, ainakin tuo värikkäämpi eläinprintti löytänee kodin kuopuksen seinältä ja robotit saa esikoinen.


Näillä suunnitelmilla kohti toteutusta!

P.S. Esikoiselle on nyt tilattu verho suunnittelemastani raitakankaasta ja hän on itse valinnut huoneeseensa robottitaulun pariksi Paapii Designin toisen robotin.

Kuva: paapiidesign.com

Myös maalisävy on selvillä, se on Tikkurilan sininen "Regatta". Koska meillä ei ole ylhäällä edellistä seinäväriä, piti vähän improta. Mutta tuo on hyvä, oikein kaunis sininen sävy. Kuvista eroa kuopuksen seinän sävyyn ei ehkä niin hyvin huomaa, mutta lastuissa ero on selvä. 2 kommenttia:

  1. Hei! Millainen tuo Muuton Unfold on pimeään aikaan? Onko riittävä valaistus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä valaisimen teho on ihan riittävä. Paljon riippuu tietysti lampusta, meillä on tällä hetkellä kuopuksen huoneessa kirkkaampi lamppu kuin esikoisella ja esikoisen huone tuppaa jäämään vähän hämäräksi. Mutta tarpeeksi tehokkaalla lampulla valaisin valaisee kyllä koko huoneen kivasti.

      Poista