sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Varoitus Vestiaire Collectivesta

Olen kerran aikaisemmin ostanut itselleni huivin käytettyjen merkkituotteiden verkkokaupasta Vestiaire Collectivesta ja kirjoitin ostoskokemuksestani täällä. Tuolloin ostosprosessi oli paitsi helppo, myös kohtuullisen nopea, ja minulle ei jäänyt mitään huonoa sanottavaa Vestiairesta. Tällä kertaa asia ei mennyt ihan niin putkeen.


Olin jo tuolloin ensimmäisellä tilauskerralla tietoinen siitä, että sivusto on saanut kahdenlaista palautetta. Toiset ovat hyvin tyytyväisiä, mutta myös feikkituotteita on päässyt seulan läpi. Yritys mainostaa valttikorttinaan perinpohjaista tarkastusta, jonka jokainen myyty tuote heidän kautta kulkiessaan käy läpi. Sanoin muistaakseni viimeksi, että Vestiaire on hyvä kauppapaikka, kun tietää mitä on hakemassa ja osaa pitää silmänsä auki väärennösten veralta. 


Eräänä päivänä joku aika takaperin minuun iski leopardihulluus. Näin Louis Vuittonin leopardihuivin aivan uusin silmin ja totesin, että sellainen olisi erinomainen lisä vaatekaappiini. Uuden hinta on kuitenkin reippaasti oman kipurajani ylitse, joten oli selvää lähteä jahtaamaan käytettyä tuotetta. Se löytyikin jonkin ajan kuluttua juuri Vestiaire Collectiven kautta. Kun hinta, kuvat sekä tuotteen kuvailu olivat kohdallaan, klikkasin huivin kotiin.  

Kun se sitten saapui DHL:n toimittamana kotiovelle, avasin paketin innoissani vain huomatakseni, että huivia ei todellakaan ollut tarkastettu lainkaan. Siinä kyllä oli mukana tarkastuksesta kertova lappunen ja siinä merkinnät, että huivi on käyty läpi ja todettu hyväkuntoiseksi. Muuten ihan hyvä, mutta siinä tapauksessa olisi ehkä huomattu keskellä huivia ollut paikattu reikä. Olin onnekseni ostanut huivin yritykseltä, joten sain reklamaation hoidettua ja huivin palautettua helposti. Mikäli olisin ostanut sen yksityiseltä myyjältä, olisi homma voinut olla vaikeampi, sillä periaatteessa palautusoikeutta ei ole. Olisin ainoastaan voinut laittaa huivin myyntiin uudelleen ja kuka tuollaista reikäistä huivia haluaisi. Vestiairen mukaan kyseinen huivi oli hyvässä kunnossa ja reiätön. 

Kaikki muut kuvat kahta yllä olevaa lukuunottamatta ovat toisesta huivista, jonka vastikään hain postista. Laitettuani ostoilmoituksen Facebookissa toimivaan merkkituotteiden kirppariryhmään, sain kaupat hyväkuntoisesta huivista tehtyä nopeasti ja helposti. Kuittikin tuli mukana ja kunto on juuri kuten pitää. 

Jatkossa aion olla erikoisen tarkkana mitä Vestiaire Collectiven laaduntarkkailuun tulee. Ole sinä myös. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti