keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Äiti lähtee ulkomaille


Viime äitienpäivänä annoimme siskoni kanssa äidillemme lahjaksi matkan minne vain Eurooppaan. Olimme molemmat lahjaa antaessamme aivan varmoja siitä, että tiemme veisi taas kerran Amsterdamiin. Mutta mitä vielä, äiti ilmoitti heti haluavansa Pariisiin. Ja sinne me ihan pian suuntaamme, toivottavasti aurinkoiseen kaupunkiin keväisille kaduille kulkemaan ja kahviloihin istuskelemaan. 

Näin kauan meni, että matkaan oikeasti pääsemme. Ensin oli työkiireitä pitkin syksyä ja sitten terveyspulmia siihen päälle. Nyt ajankohta tuntuu kuitenkin juuri oikealta. Matka katkaisee mukavasti työn- ja opiskeluntäyteistä kevättä, vaikka lähtöä edeltääkin hirveä puristus monenlaisen lukemisen ja kirjoituksen osalta. Mutta parempi näin, tylsää se olisi sitten matkalla joutua hommia tekemään. 


Majoitumme aivan Louvren vieressä, hotellimme on toivottavasti mukava ja siisti Le Relais du Louvre. Olen katsonut valmiiksi pääsylippuja, kun äiti haluaa Mona Lisaa katsomaan. Louvressa on parhaillaan myös Delacroixin näyttely, teoksensa "Vapaus johtaa kansaa" kiinnitti ensimmäisen kerran huomioni koulun historiankirjassa. Olen sen kerran nähnyt ja nyt ajattelin nähdä uudelleen. Tämän lisäksi Musee d'Orsay on tähän saakka jäänyt väliin ja nyt haluan sinne mennä. Myös ajatus kävelystä Luxembourgin puistossa kiehtoo, sen voisi yhdistää lounaaseen jossain lähistöllä. Saa nähdä mitä keksitään, ainakin on kiva ajatus mennä rennosti sinne minne nenä näyttää ja mikä kulloinkin huvittaa. 

Olisiko sinulla vinkkejä hyvistä ravintoloista tai kahviloista? Tai mitä meidän kannattaisi ehdottomasti tehdä, missä käydä ja mitä nähdä? Olen katsellut näitä edellisen matkamme kuvia, joita tässäkin on muutama ja hirveän paljon me silloin lasten kanssa ehdimme. Muutaman käymäni kirjakaupan osoitteen laitoin itselleni ylös, niihin voin taas mennä tekemään paperitarvikelöytöjä.


Ja kun minä palaan, lähtee mies vuorostaan reissuun kahtena peräkkäisenä viikkona. Se on ainakin varmaa, että tuliaisia pojille on luvassa reilusti!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä ollaan ihan vaiheessa, huomenna lähtö ja töitäkin tekemättä pakkaamisesta puhumattakaan. Mutta viime tippa on hyvä!

      Poista