torstai 10. marraskuuta 2016

Lahjavinkit isänpäiväksi

Sunnuntaina sitä taas vietetään, jokaisen isän ja isoisän juhlapäivää. Meillä juhlinta käynnistyy jo tänään, kun mies suuntaa kuopuksen esikouluun aamiaiselle. Perjantaina on puolestaan esikoisen isänpäiväjuhlan vuoro koululla ennen kuin sunnuntaina annetaan perheen paketit ja onnittelukortit. Kuopus tosin keuli ja antoi isälleen ensimmäisen piirtämänsä kortin jo eilen. 

Meidän perheessämme isän- ja äitienpäivät ovat isoja juhlia, joissa muistaminen ei rajoitu ainoastaan lasten ja vanhempien väliseksi. Minä saan äitienpäivälahjan mieheltäni ja hän minulta isänpäivälahjan. Koska emme kumpikaan ole aikuisten omatekoisten askarteluiden ylimpiä ystäviä emmekä halua käyttää "maailman ihanin iskä/äiskä"-paitoja, kokosin tähän muutamia hyväksi havaittuja lahjavinkkejä meidän porukaltamme. Kaikki kuvat on otettu Stockan valikoimasta, jonne itsekin suuntaisin ensimmäisenä lahjaa etsimään. 

Daniel Wellingtonin rannekellot ovat paitsi kauniita, myös kohtuuhintaisia. Nahkarannekkeinen kello sopii moneen tyyliin.


Talvella kunnollinen kaulahuivi on tarpeen ja Balmuirin pehmeä lämmike huivien aatelia. Harmaa väri viehättää, tässä ei isän kaula palele. 


Hyvin pukeutuvan miehen tunnusmerkkejä ovat asusteet eikä mikään näytä typerämmältä kuin puku yhdistettynä selkäreppuun. Mikäli isä kantaa kannettavaa töihin ja takaisin, on kunnollinen salkku hyvä lahjaidea. Tämä kaunotar on Ballyn, mutta huomattavasti edullisemmallakin pääsee. 


Entä sitten viikonloppulaukku, onko isällä sellaista? Sen jälkeen, kun rakas aviomieheni pakkasi yöpymistavaransa S-Marketin muovikassiin, ostin hänelle seuraavana jouluna nahkaisen, kaikki viikonloppuloman tavarat vetävän laukun. Myös toilettilaukku voisi ilahduttaa esimerkiksi töiden vuoksi säännölllisesti matkustelevaa isää. Tämä nahkainen yksilö on Calvin Kleinin.


Hyvin edullinen, mutta käytännöllinen lahjaidea on tietysti paketti sukkia tai kalsareita. Näitä Happy Sockseja olen itsekin miehelle hankkinut, saaja itse kutsuu näitä konsulttisukiksi. 


Kun isä ulkoilee lasten kanssa viikonloppuaamuisin, on take away -tyylinen kahvi tarpeen. Kunnollisessa termosmukissa kahvi pysyy pitkään kuumana ja puistoilu onnistuu vähän iloisemmalla mielellä. Tällaisen Kitchen Aidin mukin ostaisin miehelle ellei meillä jo olisi Nespresson termosmukeja. Myös tuoksut ja ihonhoitotuotteet ovat hyviä lahjavalintoja miehelle yhtä hyvin kuin naisellekin. Miten olisi uusi pullo isän lempituoksua tai vaikkapa jotain uutta tuttavuutta kokeiluun.


Juoko isä kahvia? Eräänä vuonna ostimme poikien kanssa miehelle Nespresson kapselikoneen ja se olikin hyvä lahja. Tämä malli on paranneltu versio meidän koneestamme ja hintaluokkaakin löytyy laajalta skaalalta. 


Löytyyhän isän kaapista kunnollinen solmio? Jos ei, käy hakemassa yksi ja laita pakettiin. Silkkisolmio voittaa muut materiaalit sata-nolla eikä esimerkiksi näistä Stockmannin oman malliston skragoista tarvitse maksaa kuin muutamia kymppejä. Laadukas lahja edullisesti!


Mitä muuta? Lukijalle voisi hankkia jonkin syksyn uutuusteoksista tai sarjakuvaharrastajalle suosikkilehtensä. Tai miten olisi tilaus isän lempparilehdestä kotiin kannettuna? Ruokaharrastajalle hyvää viiniä ja juustoja tai vaikkapa samppanjatasting yhdessä? Urheilijalle harrastusväline tai -vaate ja eräilijälle monitoimityökalu? Liikaa töitä tehneelle lahjakortti hierontaan tai ravintolabuukkaus yhdessä, lastenhoito jo huolehdittuna? Lahjoja on ihanaa keksiä!

Kipinkapin lahjaostoksille ellet ole jo ehtinyt!

7 kommenttia:

 1. Itse olen miettinyt pääni puhki että mitä ostaision siipalleni lahjaksi. Tykkäämme ostaa toinen toisillemme lahjoja ja siksipä haluaisin nyt löytää sunnuntaiksi jotain mieluisaa. Itse sain viime viikolla puolisoltani synttärilahjaksi Ted Bakerin lompakon joka on niin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, on kiva ostaa toiselle jotain kivaa ja muistaa juhlapäivinä. Ja toki arkenakin, ei sillä. :)

   Poista
 2. Ihmiset tahtovat kaikenlaista,
  Vieraita tavaroita vieraista maista.
  Pian ovat kaapit täynnä kamaa,
  Elämä kuitenkin yhtä ja samaa.
  Iloon ei tarpeen tavaraa hankkia.
  Onneen ei tarvita edes pankkia.

  -Elina Karjalainen; Uppo-Nalle-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, muistin taas etten ole koskaan erityisemmin välittänyt Uppo-Nallesta. ;)

   Poista
  2. Jee �� Minäkin luulin, etten tykkää Uppo-Nallesta, mutta ehkä pitää tutustua siihen tarkemmin. Tuo ainakin oli osuva runo!

   Poista
 3. Meillä mennään vähän vahingossa #pojatkinlukee teemalla. Minä ostin miehelle kirjan ja sen jälkeen paljastui että eskari oli askarrellut lahjaksi kirjanmerkin. Kirjojen lisäksi mun kestovinkki on kahviin liittyvät asiat. Paketeista on paljastunut kahvimyllyä, pressopannua, mutteripannua ja viimeisimpänä aeropressiä. Varmaan edellinen anonyymi moista kahvinkeitinkavalkadia paheksuisi, mutta jos miehen suurin pahe on viikonloppuaamuinen kahvihifistely niin tämän hänelle kernaasti suon.

  Niin ja reiluna lahjanantajana luin lahjakirjan jo etukäteen viime viikolla kun olin työmatkalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin juuri hakemassa yhden kirjan arvosteluun ja äitini on toivonut samaa kirjaa joululahjaksi. Aion paketoida sen sujuvasti joulua odottamaan, kunhan olen itse ensin lukenut. :D

   Poista