tiistai 15. marraskuuta 2016

Merirosvosynttärit suunnitteilla

Muutaman viikon kuluttua ollaan joulukuussa ja tämän talouden nuorin jäsen täyttää kokonaiset kuusi vuotta. Juhlajärjestelyt ovat jo täydessä käynnissä, onhan juhlien järjestäminen aina yhtä hauskaa. Näitäkin kekkereitä vietetään kolmena peräkkäisenä päivänä, mikäpä sen mukavampaa!

Kutsut lähtivät vieraille viime viikolla, kuukausi ennen suurta päivää. Meillä ainakin kalenteri pullistelee mitä lähemmäs joulua tullaan ja pidän parhaana ilmoitella juhlista hyvissä ajoin etukäteen. Postin kautta kutsut lähetettiin isovanhemmille, tädeille ja kummeille, jotka kaikki kutsuttiin kakkukesteille lauantaina päivällä. Sitä ennen, perjantaina iltapäivällä juhlivat kuitenkin kuopuksen eskarikaverit, joille kutsu lähti sähköpostin liitteenä. Pöydän ääreen mahtuu kaksitoista pientä ruokailijaa, joten se rajasi kutsuttavien määrän. Kutsut toin jo alkuvuonna Pariisista, niiden löytäminen ratkaisi juhlan teeman, joka onneksi oli lapsellekin hyvin mieluinen.


Merirosvoteemalla siis mennään. Värikkäitä kattaustarvikkeita ja teemaan sopivat kakkukynttilät löytyvät jo, vielä pitäisi etsiä jostain aarrearkku somisteeksi juhlapöytään. Voi kun olisi vielä Tiimari, josta etsiä muovisia helminauhoja sun muita tykötarpeita. Täytynee piipahtaa Tigerissa, jos se paikkaisi, ja kultarahoja nyt löytyy varmasti ihan ruokakaupasta. Mustia ilmapalloja meillä on vielä reilusti toissa vuoden Batman-synttäreiltä, joten niitä puhalletaan myös olohuonetta ja keittiötä koristamaan. Kukkien osalta en osaa vielä sanoa millaiset kaunistukset tilaan juhlapäiväksi. Eiköhän sekin vielä selviä, viimeistään kun kävelen kukkakauppaan ja pyydän jotain merirosvohenkistä! Lienevät jo tottuneet, kun tulen toiveineni ("jotain sellaista, jota Vaahteramäen Eemelin äiti Alma olisi voinut käydä poimimassa niityltä") paikalle. 


Tarjoilujen osalta mennään tuttuun tyyliin helpolla kahvikutsutyylillä. Kaverisynttäreille täytän kipot ja kupot popcorneilla, raksuilla ja karkeilla, ehkäpä myös tikkareita isoon kulhoon ja tietysti mehua juotavaksi. Vaahtokarkit ovat olleet hitti joka kerta, kun niitä on ollut tarjolla. Kakun tekee luottoleipuri, taitava sukulainen, joka pelastaa minut valmiskääretorttujen tarjoamiselta. Annan aina vapaat kädet, niin nytkin. Merirosvoaiheinen vaan, niin hyvä tulee. Entäpä sitten ohjelma? Meillä aloitetaan aina lahjojen avaamisella pullonpyörityksen myötä. Se on hyväksi havaittu tapa rauhoittua alas ja keskittyä hienoihin muistamisiin. Jokaista lahjan tuonutta saa kiitettyä kunnolla ja lahjat avataan ajatuksella. Sen jälkeen siirrytään herkuttelemaan, jonka jälkeen leikitään vapaasti ennen aarteenetsinnän alkamista. Koska ulkona on joulukuu eikä pukeminen houkuta, päätimme miehen kanssa tehdä aarteenetsinnän kerrostaloomme. Käydään etsimässä vihjeitä ylimästä kerroksesta, pyörävarastosta, verkkokellareiden luota tai vaikkapa pesutuvasta. Lopulta löytyy toinen aarrearkku, josta jokaiselle omalla nimellä varustettu pussi. Mitä sinne sisälle, se jää vielä nähtäväksi. Jos Pokemon-kortteja taas saa, voisi sellaisen sekä vaikkapa tikkarin sujauttaa pussin sisään. 


Ja kun kaikki sukulaiset ja kummit eivät pääse paikalle lauantaina, jatketaan rääppiäisten merkeissä vielä sunnuntaina. Sen jälkeen tämän kodin juhlakeskus sulkeutuu ja ensi vuonna, ekaluokkalaisena, myös kuopus saa syntymäpäivänsä ulkoistettuina. Alkaa nimittäin tämän kodin kapasiteetti jo lähennellä rajoja!

Jos sinulla on antaa hyviä ideoita merirosvojuhlien järjestämiseksi, kerro ihmeessä!

4 kommenttia:

 1. Aasinhäntä - leikin tyylisesti silmälapun kiinnitys merirosvolle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toimii varmasti. Muistaakseni esikoisen lego-synttäreillä jokunen vuosi sitten kiinnitettiin hattua lego-ukolle ja lapset tykkäsivät. Laitetaan leikkirepertuaariin mukaan, jos härdelli iskee!

   Poista
 2. Hei!
  Netistä löytyy kiva Meriseikkailu. Kun menee alla olevaan osoitteeseen ja sieltä sivun alareunasta avaa kohdan lisätietoa TÄÄLTÄ niin aukeaa hienot Meriseikkailusivut. Ainakin niitä pohdittavia matikkapähkinöitä ja merirosvon haamua(iskä?), jolle lapset käyvät kertomassa ratkaisuja voisi hyödyntää aarteenetsinnässä.
  www.mediakasvatus.fi/materiaali/meriseikkailu-toiminnallista-oppimista-lapsiryhmille/
  Kivoja juhlia, juhlien valmisteluja ja onnea synttärisankarille jo etukäteen. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, kiitos! Juuri aarteenetsintään saadaan tästä niin hyvä lisätwisti ja eskarilaiset hyvin voivat jo pieniä tehtäviä tehdäkin. Kiitos myös onnitteluista, vielä hetken mulla on täällä viisivuotias kotona.

   Poista