sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kulmien kestopigmentointi

Minulla on ollut kestopigmentoidut kulmakarvat vajaat kymmenen vuotta. Tai tatuoidut, kuka mitäkin termiä haluaa käyttää. Nyt oli aika taas kerran uusia väritystä ja kävin syyslomalla hoitamassa asian. 


Kulmani kestopigmentoitiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja väriä uusittiin ja lisättiin kolme vuotta myöhemmin. Nyt viisi vuotta edellisen käynnin jälkeen havahduin siihen, että väri on ajan mittaan haalistunut. Sitä oli kyllä vielä, mutta haalistuessaan kulmat olivat muuttuneet myös harmahtaviksi. Oli siis aika kestää pieni hetki nipistelyä ja laitattaa kulmat kuntoon. Yritin etsiä tähän kuvaa alkutilanteesta, jossa kulmakarvat näkyisivät kunnolla. Väri pysyy minulla todella hyvin, mutta kuten sanottua, lämpöä oli kulmista kadonnut.


Kulmien osalta asia on kuten monessa muussakin, eli halvalla ei saa hyvää. Tärkeintä on löytää taitava tekijä ja tuttavien suosituksia kannattaa kysellä. Asiansa osaavilla tekijöillä on myös usein kalenteri buukattuna pitkälle tulevaisuuteen ja mikään hetken mielijohde kulmien tatuoiminen ei siis usein ole. Paitsi jos tarttuu vähän epämääräisempään tarjoukseen. Trust me, ei kannata. Pahimmillaan saat huonolaatuisilla väreillä tehdyt tasaisiksi väritetyt mustat pölkyt tuohon silmien ylle ja siinä sitä sitten ollaan.

Minun tekijäni ei käytä kulmille suunnattuja pigmentointivärejä, vaan tekee myös kulmat tatuointiväreillä, samoilla millä esimerkiksi mieheni jalka on väritetty. Ne paitsi kestävät hyvin, ovat turvallisia ja varmasti tutkittuja. Pigmenttiväreillä on kuulemma myös tapana kulua nopeammin ja muuttua ajan myötä, ruskea esimerkiksi alkaa herkästi punertaa. Myös itse pigmentointityö tehdään tatuointivälineillä ja väriaine viedään neulalla ihon alle, ei ihan yhtä syvälle, vaan lähemmäs ihon pintaa. Tekijä piirtää pieniä viivoja ihoon karvoja myötäillen ja tulos on todella aidon näköinen. Omat kulmani väritettiin tällä kertaa puhtaalla pehmeällä ruskealla, mutta värejä voidaan hyvin myös sekoittaa halutun lopputuloksen takaamiseksi. Ja kun kulmat ihan ensiksi muotoillaan haluttuun malliin, voidaan mahdollisia koloja esimerkiksi täyttää vaivatta.

Valmiit kulmat ovat olleet itselleni iso helpotus mitä meikkaamiseen tulee. Kasvot saavat ryhtiä ja aamutoimet nopeutuvat. Olen monta kertaa miettinyt myös pigmentoituja silmänrajauksia, mutta joka kerta tullut samaan lopputulokseen. Tykkään laittaa välillä pelkkää ripsiväriä ja en koe tarvitsevani pysyviä rajauksia. Laitan sitten rajauskynää, kun siltä tuntuu. 

Ja nyt, tervetuloa meikittömien kasvokuvakavalkadien pariin. Toimenpiteen jälkeen suositellaan muutaman päivän meikkaamattomuutta ja kulmia rasvaillaan ahkerasti. Pikkuhiljaa, itselläni neljäntenä päivänä teosta, kutina lisääntyy ja ylimääräinen väri alkaa irrota pieninä lastuina tai murusina. Ensimmäinen kuva on otettu samana päivänä, kun kulmat tehtiin. Ne ovat vielä tässä vaiheessa hyvin tummat.


Tässä kuvassa, joka on otettu kaksi vuorokautta pigmentoinnin jälkeen, minulla ei ole mitään muuta meikkiä kuin ripsiväriä. Kulmat tekevät kyllä niin paljon.


Seuraavan kuvan nappasin viisi päivää pigmentoinnista. Nyt kulmat kutisevat ja niitä saa olla jatkuvasti rasvailemassa pumpulipuikolla. Väriä on myös alkanut irrota ja yritin kuvata, kuinka toisen kulmakarvan etuosassa on selvästi vaaleampi alue. Siitä ylimääräinen väri on jo irronnut. 


Lopputulos kahdeksan päivää pigmentoinnin jälkeen ja kulmat ovat kunnossa. Ylimääräinen väri on irronnut ja liika tummuus poistunut samalla. Tässä kuvassa olen lähdössä töihin eikä minulla ole muuta meikkiä kuin ripsiväriä ja huulikiiltoa.


Tähän mennessä olen pärjännyt kulmien tatuoimisella ja hampaiden valkaisulla, eli tällaisilla semi-pysyvillä kauneudenhoitotoimenpiteillä. Olen kuitenkin itseni kohdalla ihan pro Botox, kunhan sen aika koittaa. Mielenkiinnolla odotan milloin ja mikä on seuraava askel, kun olen tarpeeksi katsellut noita silmien alla olevia ryppyjä. Niiden tuloa ei voi estää, mutta onneksi niille voi tehdä jotain. En usko asettuvani koskaan veitsen alle, mutta erilaiset pistoshoidot tai mesolangat, tervetuloa kasvoilleni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti