tiistai 22. marraskuuta 2016

Vierailu Fazerilla

Me pääsimme poikien kanssa vähän aikaa sitten käymään Fazerilla. Menimme tutustumiskierrokselle mukaan vähän takaoven kautta, kun yhdistys, johon poikien isoäiti kuuluu, oli vierailun varannut. Muistan yhä miten itse ala-asteella kävimme Fazerin tehtaalla tutustumassa ja kuinka sen jälkeen ostettiin valvojana mukana olleen isäni kanssa valtavat määrät karkkia tehtaan myymälästä. Samana iltana minulta murtui kaksi sormea ja sitä parannellessa ne karkit tuli syötyä ennätysajassa.


Nykyään tehtaalle ei enää pääse, mutta vasta avattu Fazer Vierailukeskus toimii sen sijaan tutustumispaikkana ja vetää valtavat määrät kävijöitä. Kierros kestää kohtalaisen lyhyen ajan ja lapsetkin jaksavat sen hienosti. Sen aikana käydään kasvihuoneessa, tutustutaan ikonisen Sinisen kunniaksi tehtyyn taideteokseen, Mignon-munapupuun ja moneen muuhun asiaan. Minusta mielenkiintoisimpia olivat vanhat esineet ja tavarat, lapset rakastivat lopun maistiaispaikkaa. Mikä taivas, kun sai syödä suklaata ja lakuja niin paljon kuin halusi. Tai niin paljon kuin äiti antoi.
Lopuksi vielä tuliaispussit mukaan, kahvit ja pullat Vierailukeskuksen kahvilassa ja parit karkit mukaan kaupasta. Näistä ainoastaan tuo Dumle-paketti on itse ostettu, kaikki muu saatiin kiitoksena vierailusta. 


2 kommenttia:

  1. Itse kun olen tuolta pohjoisesta alunperin niin ei ole tultua käytyä lapsena Fasuun tutustumassa....pitäisi siis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä kiva pieni kierros ja toki karkit lopussa kiinnostivat niin lapsia kuin aikuisia.

      Poista