maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kesäpaikan kuistin korjaus

Nyt on ensimmäinen talon kahdesta kuistista siinä kunnossa, että ilahduttaa. Työmiehet tekivät ensin muutaman päivän hommia ennen juhannusta ja tulos näkyy alla. Paitsi että yksi märkä tukipalkki on vaihdettu kunnolliseen ja lahot laudat korvattu terveillä, on kuisti sisältä kokenut yhtälaisen muutoksen. Tuoreen puun tuoksu tervehti meitä, kun ensimmäisen kerran oven kuistille avasimme. Vinohan tuo on kuin mikä, mutta niin ne vanhat talot välillä tuppaavat olemaan.


Pieni murheenkryyni on tuo sisäovi, johon on ilmeisesti eristyksen vuoksi liimattu ensin sentin paksuinen levy ja sen jälkeen päällystetty levy tapetilla. Huokaus. Ei siinä muuta, mutta onhan se nyt tolkuttoman ruma.


Vaikka puu itsessään on kaunista, tulee siitä minulle aina jotenkin keskeneräinen fiilis. Niinpä me otimme maalisudit kauniiseen käteen ja maalasimme juhannuksena ensimmäisen kerroksen seiniin ja kattoon isäni ja mieheni kanssa. Raot ehdittiin maalata vielä toistamiseen ennen kuin lähdettiin kotiin ja seinät saivat toisen maalikerroksen matkalta palattuamme. Lattia jää tässä vaiheessa maalitta, mutta vaihtuu sekin valkoiseksi, kunhan ehditään ja jaksetaan. Kuistin maaliksi valittiin Vinhan ulkomaali, koska tila on kylmä ja maalin tulee kestää talven pakkaset.
Kasasin jo hyvissä ajoin ennen kuistin valmistumista sisustustavaroita odottamaan. Rekki on Ikeasta ja matto tutulta käytettynä hankittu Ikean kelim-matto. Miten kauniit värit siinä onkaan, erityisesti yhdistettynä valkoiseen! Lisäksi kuistille tuli talolla valmiina ollut korisohva lampaantaljalla pehmustettuna sekä käytettynä hankkimani naulakko. Eikä siinä paljon muuta sitten tarvittukaan, että uusi sisäänkäynti oli valmis.Ja tällainen siitä sitten tuli:


Mallailin aika pitkään erilaisia mattovaihtoehtoja kelimin oheen. Vanhoja räsymattoja löytyi kyllä, mutta ne ovat kaikki vähän turhan pitkiä tuohon kyseiseen tilaan. Lopulta ratkaisuksi muodostui kynnysmatto yhdessä Ikeasta hankitun räsymaton kanssa. Valitsin punasävyistä raitaa toiseen mattoon sopien. Valaisin on samanlainen kuin talon keittiössä majailevat kaksi kattovalaisinta.


Vanhempi kuisti on nyt suljettu odottamaan kunnostusvuoroaan ja käytännössä toimii varastona esimerkiksi grillille. Lyhdyt ovat löytöjä Jyskistä.


Sitten terassin kimppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti