perjantai 24. heinäkuuta 2015

Viime päivien satoa

On pitänyt vähän kiirettä, onhan kesä ja loma. Päätin siis koota muutamia viimeisen kuluneen viikon kuulumisia hieman yhteen.

Viikko takaperin juhlimme ensin kummipoikamme täysi-ikäistymistä ja jatkoimme sieltä kaveriporukan kesäjuhlille. Veimme tuliaisiksi kesäisiä kukkia yhdessä aikakauslehtipinon kanssa ja saimme vastineeksi hauskan illan, mahtavia herkkuja grillistä ja yhteistä rentoa aikaa kera ystävien. Hieno ilta ja perinne nämä kesäbileet. Säänkään ei annettu lannistaa, vaikka vettä tuli kuin aisaa ja kylmyys pakotti kääriytymään villaan.

 Maanantaina lähdimme katsastamaan kesäpaikkamme remonttia, jonka piti olla nyt valmis. Ihan näin sulavasti ei valitettavasti homma mennyt, mutta joka tapauksessa vietimme kolme yötä ja neljä toiminnan täyteistä päivää talollamme. Näistä lisää vielä myöhemmin. Tunnelma oli korkealla autossa, kun matka kohti kesäpaikkaa alkoi.Tänään kävimme kylässä siskoni luona joka vastikään palasi lähes kuukauden kestäneeltä Amerikan-turneelta takaisin kotimaahan. Olin antanut ostoslistan mukaan ja vastaanotin kivoja uusia RL:n paitoja pojille murto-osalla siitä mitä ne Suomessa maksavat. Myös mies sai osansa pikeistä ja minä puolestani superherkulliset mintunvihreät passinkannet sekä toivomani poskipunan. Parhaat tuliaiset osuivat epäilemättä pikkupojille, ainakin jos heiltä kysyy. Kuopuksen repussa on pienelle hämikselle sopivasti huppu ja esikoisen repussa välkkyvät valot. Kyllä kelpaa koululaisen lähteä muutaman viikon kuluttua koulutielle kummitädin ostama reppu selässään. 


Tänään kävin pitkästä aikaa kampaajalla ja sen tavallisen ruskean hiusvärin lisäksi napattiin pituudesta vähän enemmänkin pois. Pitkä polkka tuntuu kevyeltä ja sopivalta kesään. 


Iltapala. Meillä ei mansikoita pakasteta, koska kannatan noin yleisestikin kausisyömistä enkä oikein välitä mansikan rakenteesta pakastimesta otettuna. Sen sijaan nyt marjojen ollessa parhaimmillaan niitä syödään niin paljon, että jaksetaan odottaa seuraavaa kesää. Nyt ostettiin viiden kilon laatikko kotiin viikonlopun aikana tuhottavaksi. Menevät sellaisinaan, mutta muodostavat vaniljajäätelön kanssa aivan taivaallisen yhdistelmän. Pakastamisesta puheenollen, aion tänä vuonna tehdä poikkeuksen ja laittaa mustikoita pakkaseen niin, että voin syödä niitä sitten talvella maustamattoman jugurtin kanssa aamupalaksi. Tilasin äidin kautta ämpärillisen marjoja, se varmasti riittää. 


Nyt meillä on käynnissä vaatteiden pesu-urakka ennen kuin ne laitetaan matkalaukkuun. Lähtö Barcelonaan on edessä maanantaina, siellä päästään sitten nauttimaan viisi päivää helteisestä kesäsäästä.


2 kommenttia:

  1. Jotenkin tosi kiva postaus! Toivottavasti teillä on ihana reissu! Nauttikaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän tällainen sekametelisoppa, mutta niinhän se on meidän arki yleensäkin! Meillä oli kivaa, tänään tultiin kotiin. :)

      Poista