keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Vuosi lähenee loppuaan

Olen aikaisemmin jo kirjoittanut tänne, kuinka tämä vuosi on ollut yksi vaikeimmista elämässäni. Monien ilonhetkien oheen on valitettavasti mahtunut ihan liikaa suurta surua ja asioita, joiden läpikäyminen jatkuu yhä. Uskalsin jo kääntää katseeni ensi vuoteen, joka toivottavasti olisi onnellisempi. Elämä kuitenkin yllätti vielä kerran ja saimme toissapäivänä tiedon isoäitini poismenosta. 

Meidän perheessämme on siis jälleen tuore suru, joten blogi saattaa jonkin aikaa olla hiljaisempi. Lähdemme vielä ennen joulua hautajaisiin, myös pienet pojat tulevat ensimmäistä kertaa mukaan. Kuten isäni puhelimessa huokaisi, mikä tässä joulussa onkin. Jo kolmatta vuotta peräkkäin olemme menettäneet läheisemme juuri joulun alla. Myös isoisäni menehtyi aikanaan lähes kymmenen vuotta sitten jouluna. 

Kävimme eilen poikien kanssa viemässä kassillisen leluja, kirjoja ja pelejä Spr:n ja kirkon järjestämään joulukeräykseen vähävaraisille perheille. Samalla kertaa ajoimme kummitätini haudalle sytyttämään kynttilän hänen menehtymisensä vuosipäivälle ja sytytimme toisen myös isoäidilleni. Pienistä suista kuuluivat taas ne viisaimmat sanat. Esikoinen kertoi olevansa pahoillaan, kun minulla on suru mummoni menettämisen vuoksi. Kuopus taas lohdutti, että mummo on nyt katselemassa meitä tähdellä, siellä se nukkuu ja koristelee seuraavaksi varmaan joulukuusen.

Myös pojat pääsivät kotona koristelemaan. Rutiinit pelastavat paljon, ihan se arjessa kiinni pysyminen.


Itsekin laittelin vähän joulua esille. 


Näihin kuviin ja tunnelmiin, kunnes jälleen tulee aika ja halu kirjoittaa. Ennemmin tai myöhemmin joka tapauksessa.
14 kommenttia:

 1. Miten ikäviä kuulumisia ja jälleen joulun alla.

  Otan osaa suruusi.

  fusi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Meillä oli sunnuntaina aivan ihanan lämpimät ja läheiset hautajaiset. Sellaiset, joissa suru on läsnä, mutta myös ne iloiset asiat mistä me kaikki mummon muistamme. Jos hautajaisista voi jäädä hyvä mieli, niin niistä jäi. Tuli tunne, että mummo on saatettu kunnialla matkaan.

   Poista
 2. Lämmin osanottoni. Ja paljon valoa ja voimia tulevaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kieltäydyn ajattelemasta muuta kuin että ensi vuoden on pakko olla valoisampi.

   Poista
 3. Osanottoni <3

  Suloiset jouluapurit sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Jouluapurit ovat tällä hetkellä niin jännittyneitä että sitä on suloista katsoa. Ne lahjat, ne lahjat.

   Poista
 4. Otan osaa suruun. <3

  Toivon teille kuitenkin hyvää & rauhallista joulun aikaa sekä onnellisempaa uutta vuotta 2014. Kaunis joulun tunnelma teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotosta. Eiköhän tästä joulusta tule hyvä ja ensi vuodesta on pakko tulla nykyistä parempi.

   Poista
 5. Osanottoni ja voimia suruun <3 Kirjoittelet sitten taas kun siltä tuntuu :) Terkuin Heini

  VastaaPoista