perjantai 26. heinäkuuta 2013

Uudet sängyt

Ihan vastikään kerroin, kuinka olimme saaneet poikien huoneen kuntoon, hankkineet sinne kerrossängyn ja sillä oli tarkoitus mennä eteenpäin joitakin vuosia. Käytäntö osoitti toisin.


Kuopuksemme on vikkelistä vikkelin. Lisäksi hän on tavattoman huimapäinen ja uhkarohkea, jonka motto on varmaan jotain "kovempaa ja korkeammalle" -tyylistä. Kerrossänky ei hänen mielestään suinkaan ollut nukkumista varten, ehei. Sehän oli maailman mahtavin kiipeilyteline!


Aikamme katselimme sitä menoa, kun ipana onnistui kiipeämään suunnilleen pää alaspäin yläsänkyyn saakka, roikkui ja pelleili. Yritimme puhua, opettaa, lahjoa ja uhkailla häntä olemaan temppuilematta, mutta minkäs teet. Kaksivuotias on vielä pieni ja tämä meidän yksilömme ilman minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. Toivottavasti se kehittyy joskus. 

Viimeinen niitti oli se, kun lapsi yhden viikonlopun aikana tippui ensin yläsängystä selälleen alas ja sen jälkeen, keksittyään kuinka hauskaa ylhäältä on hyppiä, yritti loikata nojatuoliin. Ja loikkasi ohi. Totesimme miehen kanssa, että meno on kaikkea muuta paitsi turvallista ja meidän on myytävä kerrossänky nyt, kun kuopus vielä on säästynyt kipseiltä. Niinpä tuumasta toimeen ja sänky siirtyi miehen siskon lapsille nukkumapaikaksi.


Pienen surffailukierroksen päätteeksi suuntasimme esikoisen kanssa sänkyostoksille Juvin kesäalennusmyynteihin. Katselin kaikenlaisia sänkyjä, mutta kriteereitä oli muutama. Halusin täyttä puuta olevat ja jatkettavat sängyt, jotka periaatteessa menisivät lapsilla ihan isoiksi saakka. Leveys sai siis olla sen normaalin 80 senttiä. Juvin sänkyjä olin ihaillut jo esikoisen ollessa pienempi ja nyt tehtiin kaupat kahdesta päästävedettävästä puupedistä.


Sängyt ovat kovasti mieleeni, yksityiskohdat ovat kauniita, mutta sängyt itsessään jykevät ja pojille sopivat. Kivasti ne asettuivat huoneeseenkin. Patjat käytiin ostamassa Ikeasta, sieltä saa kohtuuhinnalla hyvän tuntuisia patjoja. 

Nyt jäljellä on vielä värin valinta, päätimme nimittäin miehen kanssa maalata sängyt itse ja ostimme ne puuvalmiina. Esikoinen haluaa punaisen sängyn. Minä ajattelin jotain helmenharmaata, sinisävyiseen taittuvaa. Ans kattoa mihin päädytään. 

Ja jotta tässä ei olisi tarpeeksi mietittävää, on poikien huone myös kattovalaisinta vailla. Musta jokeri, valkoinen jokeri, vai jotain ihan muuta? Ehdotuksia otetaan vastaan oikein mielellään!
8 kommenttia:

 1. Sängyt ovat tosi kauniit ja helmenharmaa sävy olisi ihan nappi. Kelpaisiko esikoiselle punaiset petivaatteet? Äidin kauhuksi ehdotan AB-settiä, senhän voisi pedata päiväteitolla piiloon. Sängylle voisi heittää vielä punaisia koristetyynyjä tai jos verhokangasta on vielä saatavilla niin siitäkin saisi kivoja tyynyjä.

  Valaisi-asia on vaikea. Jokereista valitsisin valkoisen, mustan muotokieli on jotenkin pelottava ja minusta aavistuksen liian voimakas/hallitseva poikien huoneeseen. Lähtisin kuitenkin valaisn-asiassa klassikko-linjalle, ei mitään selkeästi lastenhuoneeseen tarkoitettua. Jos Le Klint miellyttää niin miten olisi 172. Mustista valaisimista pidän yksinkertaisesta Muuton Plugged-mallista. Musta valaisin olisi kyllä ryhdikäs ja toisi särmäkkyttä tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen oikeastaan vähän katsellut AB-lakanoita sillä silmällä, että siinä olisi hyvät joululahjat molemmille pojille. Linnut kun ovat supersuositut, ainakin vielä nyt. Hiukset pestään sarjan sampoolla ja niitä löytyy kalsareista. Ja tätä rataa. Olen päätymässä samaan tuon jokerin suhteen, ehkä se ei olekaan ykkösvaihtoehto pojille. Olin ajatellut, että ostetaan nyt yksi ja myöhemmin, poikien muuttaessa omiin huoneisiinsa toinen. On tuossa mustassa jotain vähän uhkaavaa. Klassikko sen kuitenkin olisi oltava, pitkäikäinen hankinta. Ja tuo 172 meillä on muuten olohuoneessa.

   Poista
 2. Miten ois punainen Myy valaisin, jos kerran punainen on pojan toiveväri... Myyvalaisimia on muitakin ihania värejä ja ihan valkoisenakin kaunis. Sopisi mielestäni huoneen tunnelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myy on munkin mielestäni kiva, mutta itseäni häiritsee sen lastenhuonemaisuus. Haluaisin nimittäin hankkia kerralla sellaisen valaisimen, joka sopii pojille vielä teini-iässäkin.

   Poista
 3. Punainen Myy-valaisin olisi muuten mustakin todella hyvä, nyt kun tuon huoneen näkee kuvissa sänkyjen kanssa. Nappaisi hauskasti sävynsä myös muista pienistä yksityiskohdista. Ja siniharmaa-punainen on todella kaunis sävy-yhdistelmä! Tuolla on nyt sänkyjen kanssa niin herkkä tunnelma, että olisiko Jokeri ehkä liian jyrkkä muotokieleltään? Itse ehdottaisin jotain pyöreämpää ja pehmeämpää :)

  Siniseen taittava harmaa olisi loistava. Itse maalaisin vaaleammalla seinällä olevan, asteen-pari tummemmaksi ja tummemmalla seinällä olevan hieman vaaleammaksi.

  Ja sängyt on todella kauniit! Itse haaveilen Ompulle aidosta antiikkisesta päästä vedettävästä, kun pinnasänkyelämä jää taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen päätymässä samaan, jokeri ei ehkä kuitenkaan ole tuonne se sopivin valaisin. Ehdottamasi Muuton valaisin on tällä hetkellä ykkössuosikki, näytin sitä miehellekin. Ja kiitos vinkistä maalauksen suhteen, eri sävyt olisikin tosi kiva yksityiskohta!

   Poista
 4. Muistan kuinka kivaa oli hyppiä kirjahyllyn päältä vanhempieni sänkyyn. Näin jälkikäteen se ei tunnu kovinkaan fiksulta.

  Kauniit sängyt. Helmenharmaa sopisi varmasti. Kelpaisiko pojalle punaiset tekstiilit?

  Meillä odottaa varastossa kaksikin huutokaupasta huutamaani antiikkista päästävedettävää. Äitini saa ensi vuoden aikana entisöidä toisen niistä odottamaan aikaa kun pinniksestä siirrytään isojen sänkyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että punaiset tekstiilit olisivat esikoisellekin tarpeeksi ja sängyt saisivat olla rauhallisemmat sävyiltään. Tuollaiset oikeasti vanhat sängyt ovat kyllä ihania aarteita, katselin itsekin löytyisikö sellaisia tähän sänkytarpeeseen. Ei valitettavasti, joten uustuotantoon päädyttiin.

   Poista