sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

End of An Era

Tähän on tultu. Kahden vuoden tauon jälkeen täällä voi jälleen pitää kukkia matalalla sohvapöydällä ilman pelkoa pienistä käsistä pudottamassa vaasia tai syömässä lehtiä. Otin nämä kuvat eilen, kun kukatkin ostin ja silloin se tosiaan iski tajuntaan. Yhden ajanjakson loppu, vauva-aika on pysyvästi ja lopullisesti takana. Kesällä tuo pienempi saattaa jo jättää vaipatkin pois eikä niitä enää kanneta kotiin kaupasta, kuten ollaan yhtä puolen vuoden jaksoa lukuunottamatta tehty viisi vuotta. Arvatkaa miltä tämä kaikki tuntuu?Hyvältä. 

10 kommenttia:

 1. Just näin! Meillä ei ole sohvapöytää, vaan pari vanhoja talonpoikais-tuoleja nököttää tuossa lähietäisyydellä. Ostin joulun alla tuoleille isot, lasiset kynttilähurrikaanit ja ajattelin, että kuinkahan kauan nämäkin pysyy ehjinä kun mopolla hurautellaan vauhdikkaasti ohi. Siinä ne on vieläkin! Ja se, että vaippapaketti kestää tosi kauan kun pottailu on meillä jo hyvin hallussa.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo pottailu, mä olen niin laiska sen suhteen. Nyt ryhdistäydyn, pitää totuttaa kuopusta tekemään siihen tarpeitaan, että se ikinä oppii olemaan ilman vaippaa. Kyllähän se päiväkodissa käy, mutta ei sinne mitään tule.

   Poista
 2. Ootteko saaneet yömaidon jätettyä pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan, onneksi. Kuopus jätti sen ihan suorilta joku aika takaperin, vaikka yritin tarjota vettä korvikkeeksi. Ja juo nykyään muutenkin vain vettä. Mikään kaupan soijamaito tai vastaava ei uppoa yhtään. Nyt pitäisi opetella juomaan tavallisesta mukista, mutta nokkamuki on niin rakas lapselle ettei tuo halua vaihtaa. Vähän sama kuin pullon kanssa aiemmin.

   Poista
  2. Mä olen ajatellut että maito jää pois sitten kun lapsi on siihen valmis, siksi en ole pahemmin pitänyt unikoulua tmv. Kaikki ajallaan :)

   Poista
  3. Oikeastaan ajattelen vähän kaikessa juuri kuten kirjoitit. Sitten, kun lapsi on asioihin valmis, ei tarvitse niiden kanssa taistella.

   Nimimerkillä "taas herättiin kuopus välissämme oman sängyn sijaan.."

   Poista
 3. Tuoltako se tuntuu sitten, kun lapsiluku on täysi? Vau, tosiaan toivon, että saavutan samaan tunteen viimeistään jos/kun meille joskus tulee neljäs lapsi :D

  Vinkkejä yömaidon poisjättämisestä otetaan vastaan, saitteko vaihdettua veteen vai miten toimi?

  P.S. Kiitos eilisestä!

  VastaaPoista
 4. Se tuntuu hyvältä ja kokonaiselta. Sellaiselta, että meidän perheestä ei puutu enää ketään enkä oikeastaan haluaisikaan enää ketään tähän kokonaisuuteen. Että näin on juuri kuten pitääkin meidän olla. :)

  Yömaidon suhteen mulla ei ole suurempia vinkkejä, valitettavasti. Tai ehkä se oli aika, joka toimi tässä tapauksessa parhaiten. Ensimmäinen yritys vaihtaa veteen tai silitellä yöpullon sijaan aiheutti vain kamalan raivon lapselle ja unettomia öitä meille. Otettiin aikalisä ja puoli vuotta myöhemmin homma sujui kuin tanssi. Vaihdettiin samassa yhteydessä tuttipullot pehmeänokkaisiin nokkamukeihin ja lapsi ei vastustellut pullosta luopumista. Eikä sitten kaivannut samaan syssyyn enää sitä yömaitoaankaan, vaan nukahti rauhassa uudelleen herättyään. Maidoksi riitti illalla juotu ja pian tuon jälkeen siirryttiin kokonaan veden juomiseen.

  VastaaPoista
 5. Kiva, että nyt voit rauhassa ihastella kukkia pöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihteeksi kiva näin, etenkin kun tästä vauvavaiheesta jäi niin hyvät muistot ja suunnataan innolla kohti uusia vaiheita. :)

   Poista