sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Kylpyhuoneen pintaremppa pienellä budjetilla


Meidän joululahjamme valmistui viime kuussa ja nyt kun viimeisetkin laskut on maksettu, on aika kurkistaa uudistuneeseen kylpyhuoneeseen. Kirjoittelinkin jo aikaisemmin remontin etenemisestä ja sieltä löytyy kuva kylpyhuoneesta ennen muutosta. Hyvin vanha kuva, onhan siellä vielä pottakin esillä kylppärissä!


Lähtökohtatilanne oli perusbulkki uuden kerrostalon kylppäri, jonka toiminnallisuuteen ei oltu kiinnitetty lainkaan huomiota. Eniten meitä harmitti kylpyhuoneen nurkka, joka liian ison allaskalusteen vuoksi jäi täysin käyttämättä. Ja tietäähän sen, pian siitä tuli erilaisen romun säilytyspaikka. Remontin tärkein asia olikin varmistaa kylpyhuoneen ja erityisesti pyykkihuollon toimivuus sekä saada lisää tilaa puhtaan pyykin käsittelyyn. Budjetti oli mahdollisimman pieni, halusimme päästä halvalla.


Näistä lähtökohdista oli selvää ettei laattoihin koskettaisi. Tummanharmaa lattia yhdessä suuremman valkoisen seinälaatan kanssa saisi luvan palvella meitä vielä hyvän aikaa, olivathan kaakelit siistit ja ehjät. Samaten suihku jäi ennalleen, olimme aiemmin vaihtaneet jo suihkupään samaan Hansgrohen malliin kuin kaikki talon hanat ovat. Lopulta ostimme ainoastaan allaskaapin sekä altaan ja peilikaapin yhdessä valolipan kanssa. Mies puolestaan hankki materiaalit pöytätasoa varten ja teki sen itse.


Pitkän aikaa mittailimme ja mietimme. Miten saisimme riittävän suuren altaan hampaiden pesua varten, mutta samalla riittävästi tilaa pyykkipöydän ja altaan väliin. Olin jo ostamassa 40 senttiä leveätä allaskalustetta, mutta mies piti 50-senttistä kuitenkin parempana. Näin onkin, se ei tunnu lainkaan pieneltä. Alakaappiin puolestaan saamme vessapaperit ja muutamaan koriin tarpeellisia tavaroita säilöön. Unelmakylppärissäni olisi peilikaapin sijaan ainoastaan peili, mutta me tarvitsemme myös kaappitilaa tavaroille. Hana ja käsisuihku olivat kylpyhuoneessa jo valmiina, niitä ei turhaan uusittu. 


Entinen turha kolo sai nyt peitokseen pöydän. Tammen ja saarnin sekoitusta oleva puutaso sai pintaansa kerroksen vaaleanharmaata vahaa, jota meiltä sattui löytymään keittiön pöydän vahauksen jäljiltä. Näin taso toivottavasti kestää ajoittaista kosteutta paremmin. Mittaan sahattuun tasoon mies ja kuopus kiinnittivät säädettävät irtojalat ja pöytä oli valmis. Kun remppapari vielä nikkaroi meille hyllyn, saatoin hyvillä mielin lähteä ostamaan sille viherkasvia ja siirtää pesuaineet kauniissa laatikossa tasolle. 
Kylpyhuone ilahduttaa minua joka päivä monta kertaa. Siellä toimiessani mietin myös usein miksi emme ryhtyneet tähän pintaremppaan aiemmin, vaan sinnittelimme epäkäytännöllisten pesu- ja pyykkitilojen kanssa lähes seitsemän vuotta. Hintaa koko muutokselle töineen tuli alle tuhat euroa, mikä tuntuu erittäin kohtuulliselta saavutettuun hyötyyn nähden. Olen erittäin tyytyväinen, ihanaa että saatiin tämä nyt valmiiksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti