maanantai 16. lokakuuta 2017

Hotellivalintoja matkoille ja arvonnan voittaja

Hauskin osa matkojen suunnittelua on hotellin valinta. Kun lennot ja sitä myöten matkapäivät ovat plakkarissa, on aika istahtaa koneen ääreen, avata varaussivustot ja alkaa tutkia. Missä tällä kertaa yövyttäisiin?


Meillä on aivan mahtava kaupunkilomakattaus tiedossa tästä syksystä ensi kevääseen saakka. Tulimme juurui kotiin syyslomalta Kööpenhaminasta ja vuoden viimeiset päivät vietämme Tallinnassa koko perhe isovanhempia myöten. Helmikuulle teimme juuri yhden matkavarauksen, mutta siitä kerron tarkemmin myöhemmin. Sen verran voin paljastaa, että kyseessä on synttärilahja kymmenen vuotta täyttävälle esikoiselle. Ja kevään korvilla matkaamme vielä äidin ja siskon kanssa Pariisiin. Nyt kun lentoliput kaikille reissuille on tiedossa, oli aika etsiä myös hotellit.

Minulla on muutamia perusspeksejä joiden mukaan alan hotellia etsiä. Ja kirjoitan tässä tarkoituksella "minä", sillä minä se olen joka tässä perheessä matkavaraukset hoitaa. Kaupunkilomilla perushotelli riittää, ei tarvitse olla mitään sen hienompaa. Tärkeintä on mahdollisimman keskeinen sijainti, en koskaan suostu majoittumaan metromatkan päässä tai muutoin kaukana ytimestä. Kaupunkilomilla vietetään yleensä vain muutamia päiviä, joten sijainti on tärkeä ja turhaa aikaa ei mielellään kulkemiseen tuhlaa. Kaupunkilomilla hotelliaamiainen on vähän paikasta riippuen kiva lisä, mutta ei pakollinen. Hotellihinnoissa säästyneen rahan käytän mielelläni ostoksilla tai elämyksissä.


Rantalomilla, kun hotellilla vietetään paljon enemmän aikaa, on majoituksen taso sitten tärkeämpi. Majoitun mielelläni hyvissä puitteissa ja olen siitä valmis maksamaankin. Keskitason aurinkolomahotellit eivät ole minua varten, valitettavasti. Oli hotelli missä tahansa, Tripadvisor käyttäjäkokemuksineen on ehdoton eikä hotellia kannata varata ennen sen tutkimista tarkoin.

Jos joku on hintatietoinen näissä etsinnöissä, niin minä. Sisäinen Sulo Vilenini ei anna tehdä varauksia ellen löydä huippuhyvää hintaa ja tämän vuoksi etsintöihin kuluu aikaa. Kun on tarpeeksi monta kertaa vieraillut jollakin varaussivustolla, tupsahtaa internetin ihmeellisessä maailmassa tarjous hyvin usein eteen. Siinä vaiheessa ei enää kannata odotella, vaan tarttua kiinni. Maksamalla koko hinnan varausvaiheessa pääsee yleensä hieman edullisemmin, mutta suosin peruttavissa olevia varauksia. Ihan varmuuden vuoksi.


Siinä missä lasten kanssa reissatessa kulkuyhteydet korostuvat, valitsen aikuisten lomalle mieluummin ihanan pienen putiikkihotellin tai muutoin viehättävän majapaikan. Totta kai lasten kanssa voi sellaisissa yöpyä, ainoastaan omieni rajallisen kävelyinnostuksen tietäen valitsen perhereissuille hotellin metroaseman kupeesta tai läheltä lentokenttäjunan pysäkkiä. Kun lapset eivät ole mukana, menen tyyli edellä.

Kööpenhaminan hotellista kirjoitinkin jo, samaten siitä valinnasta, että lasten kanssa matkustaessa menimme sijainti ja palvelut edellä emmekä majoittuneet viehättävään putiikkihotelliin. Seuraavalla reissulla Tallinnaan sitä kuitenkin on tiedossa. Kyselin aikaisemmin minne meidän kannattaisi kaupungissa majoittua, kun kyseessä on syntymäpäivän vietto. Sain heti vinkin ja tuo Hotel Telegraaf olikin valintamme. Aivan vanhan kaupungin ytimessä oleva viiden tähden hotelli on kunnostettu vanhaan posti-ja telelaitokseen ja siellä on niin ravintola, kylpylä kuin ihania kauniisti sisustettuja huoneita. Tein varauksen suoraan hotellista ja muutaman vaihdetun sähköpostin jälkeen kaikille löytyivät sopivat huoneet. Ensimmäiset kolme kuvaa ovat tästä hotellista, aivan kuten tämä alla oleva. 


Helmikuisen kaupunkiloman hotelli on vielä hakusessa, mutta keväälle Pariisin tein varauksen viime viikolla. Myös tässä tapauksessa etsin mahdollisimman viehättävää pientä majapaikkaa ja sijaintina ajattelin ensisijaisesti Seinen vasenta rantaa. Toisin kuitenkin kävi ja majoitumme oikealla rannalla aivan Louvren kohdalla. Hotelli Relais du Louvre on viehättävä kolmen tähden majapaikka, joka tarjoaa 22 hurmaavaa huonetta hyvällä sijainnilla. Tänne mahtuu myös koko perhe hyvin yhteen huoneeseen, jos lasten kanssa matkustaa. Tästä eteenpäin kuvat ovat Pariisin hotellistamme.


Pariisissa meidän on tarkoitus käydä katsomassa nähtävyyksiä, shoppailla, syödä hyvin ja viettää aikaa vain kävelemällä ympäriinsä ja pysähtelemällä kahville tai kuohuvalle. Hotellin sijainnilta on helppo toteuttaa kaikkea tätä, minkä lisäksi metropysäkki on aivan nurkan takana. Olen superiloinen näistä kaikista matkoista, joita meillä edessä on. Pääsemme pois kotiympyröistä, minä pääsen matkaan myös itsekseni ja reissubeibit saavat nähdä taas uudet kolkat tästä maapallostamme. Kaupunkilomista pitäville neljä reissua tästä hetkestä kevääseen on pienen ilohypyn paikka!

Sitten vielä toiseen asiaan, eli perjantaina aloitetun nopean kilpailun voittajaksi tuli random.orgin arvonnassa Maisa, onnittelut! Olen laittanut sinulle sähköpostia. 

4 kommenttia:

 1. Maisa kiittää iloisesti! :)
  Ihania reissuja tiedossa teillä. Jo pelkästään näiden hotellikuvien katseleminen nostattaa matkakuumeen. Nauttikaahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tosi kivoja reissuja edessä. Josko sitten tulevaisuudessa olisi taas rantaloman vuoro.

   Poista
 2. Tallinnaan olis kyllä pitkästä aikaa päästävä. Suunnitteilla lasten kanssa reissu, joten ilolla otan vinkit vastaan.
  Itse en eniten Pariisista ja Köpiksestä kaupunkeina tykkää. Ihan hyvät kohteet kyllä ja menisin kyllä ihan ilomielin milloin vain. Mutta mun mielestä Tukholma voittaa Köpiksen ja Lontoo Pariisin. Ihan eniten tykkään kaupungeista, joissa voi kävellä kaikkialle ja joita ympäröi meri tai vuoret...ja vanhaa pitää löytyä.
  Mutta nyt siis tulee postaustoive: suosikkikaupunkikohteesi. Vaikka top 3 tai 5.
  Ihania reissuja teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan sama täällä, Lontoo voittaa heittämällä Pariisin ja Tukholma Köpiksen! Nyt Pariisi oli äidin toive, joten sinne suunnataan. Kööpenhaminan osalta juteltiin miehen kanssa, että oikein kiva kohde, ei kuitenkaan suosikki. Meillä on sama Barcelonan kanssa, johon moni tuttu ja kaveri on ihastunut täysin. Me valitaan Rooma aina ennemmin. Postausidea laitettu muistiin, toteutan mielelläni.

   Poista