sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Parvekeparatiisi

Yksi iso tekijä tämän asunnon ostopäätöksessä aikanaan oli parvekkeen koko. Se on iso, ihan kokonainen huone puolet vuodesta. Muuton jälkeinen kesä tuli eteen sen verran äkkiä, että  hankimme parvekkeelle kalusteet sekä pari mattoa ja jätimme muun sisustuksen pohdinnan odottamaan. Näin pääsimme nauttimaan parvekkeesta heti ja pystyimme miettimään millaisen lattian ja millaiset verhot parvekkeelle oikeasti haluamme ja tarvitsemme.


Ensimmäinen kesä osoitti verhojen tarpeellisuuden. Parveke on suoraan etelään ja siellä on aivan tuskallisen kuuma lämpiminä kesäpäivinä. Niin kuuma, ettei siellä viitsi edes olla. Näin minä hylkäsin ajatukseni kevyistä valkoisista valoverhoista ja piti keksiä jotain tehokkaampaa. 


Päädyimme paneeliverhoihin, jotka näkösuojan lisäksi pitävät pahimman kuumuuden loitolla. Väriksi valikoitui harmaa, saa nähdä miltä ne aikanaan tulevat näyttämään. Valkoinen olisi ollut ykkösvaihtoehtoni, mutta epäilin lian näkyvän niissä liian helposti. Harmaaseen sitten päädyttiin. Verhoja ei vielä ole asennettu, mutta lähiviikkoina pitäisi niidenkin saapua. Lattia sen sijaan saatiin asennettua, kun tehokas työmieskaksikko hoiti homman yhden päivän aikana. Valitsimme siperianlehtikuusta, joka harmaantuu kauniisti ajan kanssa ja on täysin huoltovapaa.Tulin kotiin kahdeksan tyynyn ja tyynynpäällisen kanssa. Mies kysyi olisiko ollut mitään mahdollisuutta, että oltaisiin pärjätty vähemmällä. :D


Ruukkuihin valitsin laakeripuut, kun sain viime kesän aikana tapettua kuumuuden ja huonon kastelun vuoksi kaksi paria puksipuita. Järkeilin, että jos nuo laakeripuut kestävät Kreikan ja Italian kuumuutta, täytyy niiden yksi suomalainen eteläparvekekin selättää.


Pöytä on miehen tekemä.


Kyllä kelpaa. 


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Lattia on varmasti sata kertaa miellyttävämpi kuin se paljas pinta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, paljon mukavampi sekä jalan alla että parvekkeen ulkonäön osalta. :)

      Poista