keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Joulukodin kuvat ja loman tähänastinen saldo


Tänäkään vuonna emme viettäneet ehdotteluistani huolimatta joulua ulkomailla. Kuusikin tuli, vaikka yritin ajaa läpi vain pientä ruukussa olevaa pöytämallia. Viimeisellä viikolla ennen joululoman alkamista kuopus tuli tiistaina kotiin ja kertoi, että nyt olisi ryhdyttävä hommiin. Joulu olisi ihan juuri täällä, eli koristeet kellarista esille ja koti joulukuntoon. Seuraavaksi haettiin kuusi ja sieltä se joulu sitten tuli. Lapsi tiesi. 

Nyt koristeet on taas siivottu pois, kuusi vielä sinnikkäästi puolustaa paikkaansa olohuoneen koristeena. Ihan pian sekin saa mennä ja koti on valmis kohtaamaan hiljalleen saapuvan kevään. Otetaan siis viimeinen muistelu siihen miltä meidän joulumme näytti vuonna 2018 ja mitä lomaan kuului.

Pojilla on vielä loppuviikko lomaa ennen kuin kevätlukukausi starttaa. Mies meni töihin tänään ja minä puolestani palaan hyllyjen väliin viikonlopuksi. Yli kahden viikon loma on jo tähän saakka tarjonnut juuri sitä mitä etukäteen toivoin. Se aloitettiin ystäviä tapaamalla, mutta muuten olemme olleet paljon kotona ja viettäneet aikaa ilman mitään suunniteltua tai sovittua. Olemme lukeneet useita kirjoja jokainen, katselleet leffoja ja syöneet hyvää ruokaa. Olen nukkunut joka päivä paitsi pitkään myös päiväunet päälle. On käyty ulkona luistelemassa, pojat ovat ulkoilleet kavereineen ja kulttuuriakin on ehditty harrastaa, Kansallismuseota ja Oodia. Loppuviikolle on suunnitelmissa vielä lisää museoiden koluamista ja uimaankin ajattelimme ehtiä. Hyvä loma siis, ei mitään valittamista. Ainoastaan kuopuksen yhden yön kestäneen vatsataudin ja meidän uudeksi vuodeksi saamamme pienen flunssanpoikasen olisi voinut jättää välistä. 


Alkuloman väsykooman jälkeen on alkanut tuntua siltä, että heräilen pikkuhiljaa eloon. Muutkin asiat kuin nukkuminen ovat alkaneet kiinnostaa. Ensimmäisenä siivosin kaapit, mitä sitä muutakaan lomalla tekisi. Esikoisen vaatekaapista lähti taas vaatetta pikkuveljen kasvua odottamaan, yksi koko näyttää jääneen kasvuspurttien myötä lähes välistä. Seuraavaksi suuntasinkin nettikauppoihin ostamaan lisää vaatetta lapselle. Ja koska eteisen seinän vaaleansininen sävy ei sittenkään ihan iskenyt, pääsi mies  kuopuksen keralla maalaushommiin. Tänään toinen kerros maalia, nyt näyttää jo tosi hyvältä. 
Tämä pähkinänsärkijäkuningas apureineen on muuten uusin jouluihastukseni. Ostin koristeet Tallinnasta viikkoa ennen joulua ja ne nousivat heti suosikeikseni. 
Lomalla on toki tullut syötyä lahjakkaassti. Mies ja pojat tekivät perinteisen piparkakkuluomuksensa, joka tänä vuonna osoittautui majakaksi. Jouluruokaa syötiin kolmena päivänä, sen jälkeen pitsa maistui jo superhyvältä. Vietimme aaton perinteisesti, eli riisipuuro manteleineen syötiin aamulla kotona ja joulurauhanjulistuksen jälkeen lähdettiin vanhempieni luokse. Kundit kävivät saunassa, josta kerrankin sai juosta takapihan lumihankeen, kiitos valkean joulun. Ja kun oli käyty kuuntelemassa isäni kuoron laulua aaton jumalanpalveluksessa, oli aika aloittaa lahja- ja ruokashow. Joulupäivän vietimme kotona ja tapaninpäivänä jälleen vanhemmillani. Tämä vuosi jää lahjojen osalta muistiin sinä, jolloin esikoiselle ei enää ostettu yhtään legoja tai muita leluiksi luokiteltavia. Muutenkin isojen kundien toiveet alkavat olla erilaisia kuin ennen ja tänä vuonna ostimme heille erityisesti aineettomia lahjoja. Molemmat saivatkin lippuja erilaisiin huvittelupaikkoihin toivomiensa pelien sun muiden lisäksi. Lautapelejä tuli paljon, samoin kirjoja. Erittäin hyvä. 


Tästä on hyvä jatkaa kevättä kohti, seuraavana etappina esikoisen yhdestoista syntymäpäivä ihan pian. 


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja kiva lukea teidän kuulumisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että meidän kuulumisemme vielä jaksavat kiinnostaa ja jätit viestin! Iloista vuodenalkua!

      Poista