keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Kesälomasuunnitelmia - ulkomaille vai ei?Tiedättekö mitä, ensi kuun jälkeen on virallisesti kesä. Kesä puolestaan tuo mukanaan lomat ja sen pohdinnan mitä loman aikana oikein tehtäisiin. Mentäisiinkö ulkomaille vai vietettäisiinkö koko loma mökillä? Olisiko koti paras paikka vai lähdettäisiinkö kiertämään kotimaata? Vaihtoehtoja on onneksi niin paljon kuin on lomailijoitakin.

Meidän perheemme kesäpakka on täysin ja onnellisesti levällään. Lomien ajankohdat me tiedämme, mies lomailee tuttuun tapaan heinäkuun ja minä otan siihen vielä viikon etumatkaa aloittaen lomani juhannukselta. Aikaa siis olisi vaikka ja mihin, mutta arvatkaapa mitä. Siihen levällään olevaan kesälomaohjelmistoon ei tällä kertaa kuulu lainkaan matkaa ulkomaille.Rasti seinään, yleensähän meikäläiset karkaavat kaukomaille nopeammin kuin ehtisi ajatellakaan. Nyt minusta ja miehestä tuntuisi kuitenkin hyvältä pysytellä kotimaan kamaralla ja katsoa mitä kaikkea Suomi pitääkään sisällään. Käydä vaikkapa Turun ja Raaseporin linnoja ja raunioita tutkimassa, viettää päivä Hangossa tai ajella lounastamaan Porvooseen. Yöpyä Imatran Valtionhotellissa vihdoin viimein tai ajaa Punkaharjulle. Entäpä vierailu majakkasaarella ja yön viettäminen siellä poikien kanssa tai Saariston rengastie? Vaeltajia ja luontokohteiden ihastelijoita emme varsinaisesti ole, mutta mikä ettei joku sellainenkin mukaan mahtuisi. Ellei ole itikoita ja lopuksi pääsee sisävessaan. 

Toivon kaunista kesää ja aikaa olla kesäpaikalla. Voi olla, että tylsistymme ihan täysin, mutta sittenhän sitä voi hypätä autoon ja ajella jonnekin. Mies ei taatusti tylsisty, sen verran pientä ja vähän isompaakin puuhaa siellä riittää. Itsellä syyhyttäisi vähän sormia päästä piharakennuksen kimppuun ja katsoa mitä sieltä löytyy, säästää aarteet ja heittää kaikki muu roina pois. Katsellaan.Yksi iso syy tähän kotimaassa pysymiseen on varmasti vuoden kuluttua edessä oleva nelikymppisreissu. Siitä on puhuttu jo pitkään ja lapsetkin tietävät, että vuoden päästä lähdetään heti koulujen lomien alkamisen jälkeen matkalle. Minne, siitä ei vielä ole varmaa päätöstä tehty. Malediivit on ollut jo pitkään ykkösvaihtoehto, Mauritius tulee hyvänä kakkosena. Samaan aikaan matka Atlantin yli on alkanut kiinnostaa, entä jos yhdistäisi itärannikon kaupunkeja ja kävisi vaikka New Yorkissa, Bostonissa ja Washington DC:ssä. Katsellaan. Pitää vähän säästää sitä ennen.

Olen huomannut, että ehkäpä ihmisen ei tarvitse päästä ulkomaille joka vuosi. Tai paremminkin, ettei sinne tarvitse päästä monta kertaa vuodessa. Olemme mieheni kanssa pohtineet, että lähdetään syysloman tienoilla jonnekin, jos siltä tuntuu. Mennään rantaloman kaipuussa vaikkapa Dubaihin tai kaupunkilomaa halutessamme jonnekin Eurooppaan. Vaihtoehtoisesti säästetään nekin rahat siihen juhlamatkaan.Ja itse asiassa me olemme lähdössä mieheni kanssa pienelle yhden yön matkalle länsinaapuriimme nyt pääsiäisenä. Nämä kuvat ovat Tukholman hotelli Diplomatista, josta varasin meille huoneen. Ei siihen muuta tarvita kuin edulliset lennot, hyvä hotellihuone, suunnitelma museokäynnistä ja kävelystä toivottavasti keväisessä kaupungissa ja illalle pöytävaraus ravintolasta. Seuraavana aamuna pitkä ja kiireetön aamiainen, kentälle ja kotiin. Täydellinen vanhempien vuorokauden irtiotto.


2 kommenttia:

  1. Täällä myös kova lomakuume. Kesällä ollaan menossa viikoksi Kuusamoon mökille, ulkomaille ei taideta tänä kesänä lähteä kun kesäkuussa olisi määrä syntyä toinen lapsi. Saa nähdä miten pitkälle ulkomaan reissuhaaveet menevät, äitiyslomalla olisi kyllä hyvin aikaa lähteä ilman sen suurempia aikataulujen miettimisiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin hyvä syy pysyä koko kesä kotimaassa. Oikein hyvää loppuodotusta!

      Poista