torstai 30. toukokuuta 2013

Dubrovnik kutsuu

Meidän piti viettää tämän vuoden kesäloma ihan vaan kotimaassa. Käydä Muumimaailmassa ja Linnanmäellä, vierailla isoäitieni luona ja nauttia kotimaan ja eritoten Helsingin kesästä. Sitten se kuitenkin iski ihan yllättäen, matkakuume nimittäin. Pari iltaa ahkeraa surffailua sekä matkatoimistojen sivuilla että erilaisilla varaussivustoilla ja homma selvä. Me lähdetään Dubrovnikiin! 


Kuva: trivago.fi

Viime kesänä vietimme viikon Kreetalla, mutta Kreikka ei saanut meitä miehen kanssa pauloihinsa. Nyt ykkösvaihtoehtomme olivat Italia ja Espanja, mutta sopivaa hotellia ei oikein löytynyt. Halusimme löhölomalle, rentoutumaan uima-altaan ääreen ja mieluiten hyvin tasokkaaseen hotelliin palveluineen. Kaupungin läheisyys ei ollut kriteereissä korkealla, hyvä ranta sen sijaan kyllä. Lisäksi toivoimme Kanariaa lyhyempää lentomatkaa ja vajaan viikon kestoa lomallemme. Kokemus on nimittäin osoittanut, että emme tarvitse täyttä viikkoa kohteessa, vaan vähempi riittää kaikille. Viisi yötä on aika passeli. 


Kuva: olotels.com

Kroatia muistui mieleeni ihan yllättäen. Olimme jo viime vuonna miettineet matkaa sinne ja nyt otin asian puheeksi uudemman kerran. Lennot ovat vain kolme tuntia suuntaansa ja ne sai hyvinkin edullisesti Finnairin kesähinnoilla. Pelasimme myös varman päälle ja valitsimme erittäin paljon kehuja Tripadvisorissa saaneen hotellin. Heinäkuun alussa lähdetään, perillä ollaan viisi yötä ja mukaan lähtee myös siskoni, lasten täti. 

Kuva: olotels.com

Kuva: radissonblu.com

Matkakohteemme on siis Dubrovnik. Hotellimme, Radisson Blu Resort & Spa Dubrovnik Sun Gardens on viiden tähden majapaikka ja sijaitsee rannalla, kymmenisen kilometria Dubrovnikin vanhan kaupungin ulkopuolella. Me varasimme yhden makuuhuoneen huoneiston, jossa on lisäksi vuodesohva olohuoneessa, kylpyhuone, erillinen wc, keittiönurkkaus ja parveke. Hotellissa on yksityinen ranta ja sen pitäisi olla rauhallinen sijainniltaan.




Kuvat: radissonblu.com

Hotellissa on erinomaiset palvelut, lukuisia ravintoloita ja useita uima-altaita. Näistä yksi on lastenallas ja toinen vain aikuisille tarkoitettu. Ravintoloita, kahviloita ja baareja riittää ja lapsille on oma lastenkerho. Omat ipanamme eivät ole olleet Bamsen perään, joten tuskin pahemmin niitä palveluja käytämme. Hintojen suhteen taas totesimme, että kyllä sitä vaan pääsee huomattavasti edullisemmin matkaan, kun hoitaa lennot ja hotellin itse. 



Kuvat: olotels.com

Odotan matkaltamme ihanaa rentoutumista, upeita maisemia merelle ja hyvää ruokaa. Sellaista leppoisaa ja levollista yhdessäoloa. Erityisen kivaa on saada sisko mukaan reissuun. 


Kuva: olotels.com









5 kommenttia:

  1. Voi että miten ihanalta kohteelta tuo vaikuttaa! Aivan mahtavia maisemia ja hotelli näyttää todella viihtyisältä. Tuolla viihtyy ja rentoutuu aivan varmasti.

    Ihanat myös nuo ballerinat edellisessä tekstissä (toki myös korkkarit olivat ihanat, mutta niitä en itse työssäni tarvitse oikeastaan ikinä). Ostin jo Tomsit RouvaS:n blogitekstin luettuani ja nyt harkitsen näiden ballerinojen sovittamista, etenkin kun heti tekstin luettuani näin erään kenkäkaupan ikkunassa niiden mainoksen. Kenkien hankkimiselle on kyllä hyvä syykin, koska jalkani on jotenkin talven aikana muuttunut ja kaikki viime kesänä ostamani kengät on liian isoja.

    Ihanat kevätjuhlat teillä ollut. Ihana kun puette lapset ja itsenne juhla-asuun ja muistatte myös hoitajia. Itse olen lastentarhanopettaja ja valitettavasti todellakaan kaikki vanhemmat eivät pue lapsiaan juhlallisesti edes eskaritodistusten jakoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti reissusta tulee kiva ja rentouttava, ainakin puitteet vaikuttaisivat olevan kunnossa. Toivotaan, että ovat sitä myös oikeasti! Kiva, että pidät meidän tapaamme pukeutua juhliin kauniisti ja muistaa tärkeitä hoitajia hyvänä. Itselleni on aina ollut tärkeää, että pojat oppivat juhlapukeutumisen tärkeyden ihan kenkiä myöten ja muistaa haluan ehdottomasti. Niin tärkeää työtä poikien hoitajat tekevät ja ovat tärkeitä lapsille.

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä mahtavalta kaikin puolin! Jos saa tiedustella, miten paljon kustansi teidän perheeltä tuo reissu? Ihan vaan silmällä pitäen hotellivaihtoehtoa jonakin vuonna. Nythän meillä on asunto vuokrattuna Kotorista viikoksi ja sen hinta oli 500 puntaa. Euroissa toki siis enemmän. Lennot mekin saimme hurjan edullisesti. Teimme molempiin, sekä lentoihin että majoitukseen, varaukset jo viime syksynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lennot oli vähän reilut 300 euroa per aikuinen, lapsilta pikkaisen vähemmän. Yhteensä vajaat 1200 euroa, jos oikein muistan, oli lentojen osuus. Hotelli taas on suhteellisen arvokas, kun kerran viiden tähden majapaikka on. Meidän varaamamme huoneisto on viideltä päivältä 1600 euroa, josta sisko maksaa osan. Kolmesataa euroa vähemmän olisi ollut ilman merinäköalaa, mutta etenkin mies toivoi sitä. :)

      Poista
  3. Joo, viisi tähteä toki kustantaa, mutta silti mun mielestä nelihenkiseltä perheeltä kohtuukustannus, kun miettii hotellin tasoa ja ajankohtaa. Meidän reissu maksoi viikolta n. 1100-1200e ja siinä on myös autovuokra mukana. Edullisempaa toki, mutta asunnoissa yöpyminen aina on. Hotellimajoituksessa toki omat hyvät puolensa (varsinkin viiden tähden :D), myös asuntomajoituksessa. Olimme kerran Espanjassa erittäin hienossa asunnossa todella näppärään hintaan, mutta toki aamiaiset ja muut on sitten omassa varassa. Eikä ihanaa merinäköalaa ollut.

    Kuulostaa joka tapauksessa tosi ihanalta reissulta! Varsinkin, kun saat siskon vielä mukaan! :)

    VastaaPoista